Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zvěřinová sezóna už klepe na dveře. Kam na myslivecké hody?

Zvěřinová sezóna už klepe na dveře. Kam na myslivecké hody?

14. 10. 2013 - Nevíte, kam na zvěřinu? Myslivecké hody.cz vám poradí, jak se orientovat ve zvěřinové džungli! Od 14. října do 3. listopadu zde naleznete přehled těch nejlepších zvěřinových akcí z celé republiky a navíc si můžete rovnou rezervovat své místo ve vybrané restauraci.

Nenechte si ujít to nejlepší z podzimní sezóny a pochutnejte si na různých menu ze zvěřiny, která polahodí nejen chuti, ale také oku. Těšit se můžete na kančí maso, srnčí, dančí, ale i dýně, kaštany, šípky, brusinky, švestky a mnoho dalších pochoutek.  Čekají vás klasické lahůdky jako například kanec na šípkové a další vydatné omáčky, nebo mufloní pečínky a srnčí hřebínky.

01065-srnci_kyta_na_smetane_se_spekovymi_knedliky.jpg

Obr. srnčí kýta na smetaně se špekovými knedlíky

Již nyní ale můžeme prozradit speciální nabídku restaurace Toscana Grill, která představí tříchodové menu v hlavní roli s toskánským divočákem. „Hodně lidí zná Itálii jako pizzu a těstoviny, Itálie je ale velice rozmanitá země a stejně rozmanitá je i její kuchyně. Právě pro toskánskou oblast je typické maso, zvláště zvěřina. Asi největší pochoutkou je pak jejich divočák, latinsky zvaný verro, který se od našeho kance liší hlavně kvalitou masa. Doslova se dá říci, že mentalita těch Florenťanů je verro, a to nijak ve zlém (dodává se smíchem), ale je to pro ně zkrátka téměř posvátné zvíře,“ komentuje pan Šimice. Právě proto v restauraci Toscana Grill ochutnáte kromě skvělých steaků třeba i čerstvé tagliatelle s ragú z divočáka, anebo také prvotřídní šunky a salámy z divočáka.

01065-Chateau_Hrbet.jpg

Obr. mufloní pečeně

A co přináší Myslivecké hody dále? U Modré kachničky I ochutnáte flambované dančí medailonky a na lanýžovém oleji pečené brambůrky. V Hotelu ADA Restaurant na vás zase čeká dýňové kapučíno, nebo jelení kýta na smetaně s bylinkovým knedlíčkem. Ale ani příznivci bezmasé stravy nezůstanou o hladu, v restauraci Le Grill jsou pro vás připraveny například jáhly s hříbky v bylinkové krustě, podávané s pěnou z lišek a červenou kapustou či dokonce fíková tartaletka s medovou omáčkou a krémem s mandlovým likérem. Určitě si ale pochutnáte i na zvěřinových specialitkách v podnicích jako jsou U Modré kachničky II, Terasa U Zlaté studně, Felicita, Sunset, Ambroisise Caffé Restaurant, Hotel Vivaldi, Zlatý had a Costa Praga.

Vybrané podniky nabízejí hned několik různých chodů, ze kterých si vybere opravdu každý. Milovníci pořádného kusu masa se tak mají rozhodně na co těšit. Stačí jen navštívit www.mysliveckehody.cz a rezervovat si svůj stůl.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz