Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Barmanské klání s příchutí westernu

Barmanské klání s příchutí westernu

10. 9. 2014 - VIZOVICE - Na sklonku léta, v sobotu 6. září 2014, uspořádala společnost RUDOLF JELÍNEK již 14. ročník soutěže profesionálních barmanů RUDOLF JELÍNEK CUP. Po delším čase (předchozí ročníky se uskutečnily např. v Německu nebo Polsku) se soutěž vrátila do České republiky, a to přímo ke zdroji výroby výtečných ovocných destilátů – tedy do sídla společnosti R. JELÍNEK.

Soutěže se v letošním ročníku účastnilo více než dvě desítky barmanů – větší část z nich se utkala v kategorii CLASSIC, ale i v menšinové kategorii FLAIR jsme byli svědky skvělých výkonů. Soutěž přilákala kromě barmanů také řadu hostů z oblasti gastronomie. Kromě samotné soutěže připravila společnost R. JELÍNEK ve spolupráci s dalšími partnery prezentaci produktů z různých gastronomických oblastí - účastníci si tak měli možnost poslechnout zajímavý výklad o víně (víno Lahofer, Znojmo), pivě (HEINEKEN, ČR), čaji Coccole (společnost La Vita) nebo ochutnat speciality připravené na spotřebičích zn. CATLER.Vraťme se k samotné soutěži – hlavní ingrediencí soutěžních drinků kategorie CLASSIC se stala novinka v sortimentu společnosti R. JELÍNEK, likér BOHEMIA HONEY. V kategorii FLAIR to pak byl produkt ze zámoří, bourbon Evan Williams. Povinnými ingrediencemi všech receptur byly také produkty společností COCA-COLA a MONIN, které v letošním ročníku byly hlavními partnery soutěže.

jelínek

Kategorie CLASSIC proběhla v prostorách exkurzní trasy, které jsou vybudovány v duchu 30. let minulého století – ty dodávaly soutěži tradiční nádech a důstojnost. Po ukončení této části soutěže byla chvíle pro nahlédnutí do tajů výroby oceňované slivovice a dalších pravých destilátů.

Navečer nastal čas přesunu do „jiného“ světa – kategorie FLAIR probíhala na western RANČI v Kostelanech u Kroměříže. Všechny hosty přivítal šerif stylově s bourbonem Evan Williams, barmani soutěžili s ozvěnou bičů a v kulisách pravého divokého západu. Flair tím dostal zcela jiný náboj i příchuť.Příjemná atmosféra soutěže se odrazila také ve výborných a profesionálních výkonech. Odborná porota, ve které mimo jiné zasedli prezidentové barmanských asociací - Aleš Svojanovský (ČR), Jozef Róth (SR), Piotr Dzadkoviec (PL) nebo Attila Molnár, Ambassador značky MONIN, tak neměla jednoduchý úkol. Rozhodnutí za doprovodu country kapely ale nakonec padlo – vítězem se v letošnímroce stali čeští barmani: Zuzana Pavlíčková v kategorii CLASSIC a v kategorii FREE STYLE Martin Vogeltanz. Ostatní výsledky a receptury vítězů uvádíme níže.

jelínek

Generálním partnerem soutěže je každoročně RUDOLF JELÍNEK a.s., který letos poprvé vypsal speciální cenu za kreativní, ale jednoduchý drink, vytvořený z dostupných surovin a použitelný v praxi. Vítěz získal nejenom finanční odměnu, ale také marketingovou podporu v roce 2014. Historicky prvním držitelem této ceny je Tomáš Kubíček, který působí v České barmanské škole a v pražském baru SaSaZu.

jelínek

 



Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lucie.bukovanska@botticelli.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz