Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Svatomartinská vína a husy. Přijeďte ochutnávat na Východní Moravu

Svatomartinská vína a husy. Přijeďte ochutnávat na Východní Moravu

10. 11. 2014 - ZLÍN – Svátek gurmánů je tady, od úterý 11. listopadu se budou opět ochutnávat mladá Svatomartinská vína a jíst pečené husy. I na Východní Moravě!

Nejvíce akcí se uskuteční právě v úterý. Ve Zlíně se v prostorách místního zámku uskuteční 1. ročník slavností vína, které začnou v 11:00 a potrvají do 17:00. „Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci Svatomartinských vín od regionálních vinařů, ochutnávku regionálních specialit a také na ukázku a prodej farmářských potravin krámku Dary kraje,“ prozradil Jan Svoboda z agentury Region na talíři, která akci pořádá. Vstupné na akci stojí 99 Kč.

Žehnat letošním mladým vínům se bude i na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti, kde bude program zahájen v 10:45. K ochutnání budou vína ze Slovácké podoblasti, atmosféru ve vinném stanu budou až do podvečera podtrhovat tóny cimbálové muziky.

Na kroměřížském Hanáckém náměstí se začne v 11 hodin 11 minut. Návštěvníci budou moci ochutnávat víno, nejen svatomartinské, od několika moravských vinařů. Bohatá nabídla dobrého jídla i pití bude doplněna ještě o řemeslné stánky. Až do 16:00 bude vyhrávat cimbálová kapela Josefa Marečka. „Srdečně zveme všechny milovníky dobrého jídla a vína,“ vzkazují organizátoři.

Svatomartinské hody začnou v úterý také v Resortu Luhačovice. Chybět nebude mladé víno, šéfkuchaři připravují lahůdky, jakými je husí velouté s višňovým likérem, pečená husička nadívaná jablky a domácí slaninkou, husí prsa v marinádě z pomeranče nebo pečený jelení hřbet v krustě z cibulového hrášku. Ochutnat je bude možné v hotelech Augustiniánský dům, Harmonie, Pohoda, Radun, Vega a Vyhlídka, a to až do neděle 16. listopadu.

Hotel Buchlov na Uherskohradišťsku chystá Svatomartinský víkend od pátku 14. do neděle 16. listopadu.  Nabízí dobré víno, vynikající svatomartinskou husu a další drůbeží speciality.

V sobotu 15. listopadu si na své přijdou i milovníci folkloru a tradic v blízkém Uherském Hradišti , kde se uskuteční přehlídka Slovácko v tradici, která nabídne lidová umění a řemesla a degustace. Svatomartinský víkend v Hotelu Buchlov stojí 2 500 Kč za osobu.

V sobotu 15. 11. se v luhačovickém hotelu Radun uskuteční tradiční Luhačovická husa. Skrývá v sobě symbiózu skvělých zážitků z mladého rodícího se vína a dobrého jídla. Na nádvoří hotelu bude prezentováno více než 20 vzorků vín z prestižních moravských vinařství, v nabídce bude poctivá svatomartinská husa. Odpoledne zpříjemní návštěvníkům cimbálová muzika. Program začne v 11:00 a potrvá do 16:00.

Od celý týden od 7. do 16. listopadu se snoubení mladého vína a husích specialit budou věnovat také v Modré a Velehradu – hotely Skanzen a Mlýn připravují skvělé chuťové zážitky s barvami podzimu. Svatomartinské hody s degustacemi zahraničního i moravského vína připravuje od 14. do 17. listopadu hotel Rusava na Kroměřížsku. Labužníkům, kteří si přijdou mladé víno a mladé husy vychutnat,  nabídne po dobu svatomartinského hodování 50% slevu na ubytování.

Nabídku dalších gurmánských akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.vychodni-morava.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz