Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

WORLD OF COFFEE GÖTHENBURG: JAK TO VŠECHNO DOPADLO?

WORLD OF COFFEE GÖTHENBURG: JAK TO VŠECHNO DOPADLO?

1. 7. 2015 - Všichni letošní reprezentanti České republiky v Göteburgu nám v období 16. - 18. června předvedli úžasná vystoupení, kterými dokázali, že jednoznačně patří mezi světové špičky ve svých kategoriích. Kdo se jak umístil?

První soutěžící, jejíž tažení jsme mohli sledovat byla Zuzka Černá z Original Coffee. V základním kole kategorie Cup Tasting správně určila všech 8 vzorků, obsadila 3. pozici a postoupila do čtvrtfinále. Tam se jí bohužel ale nezadařilo a do semifinále se už neprobojovala. I tak ale předvedla skvělý výkon!

V úterý 16. 6. jsme také viděli vystoupení Petry Střelecké v kategorii Brewers Cup. Letos se pravidla této kategorie poněkud změnila. Kromě „volného kola“ měli všichni soutěžící za úkol připravit porotcům stejnou kávu. Petřino vystoupení bylo velice dobré, ale na finále bohužel nestačilo.

Týž den jsme s napětím sledovali také Oldu Vápeníka a jeho Latte Art. Na šálcích vytvořil složité a nádherné obrazce, ale to bohužel na postup do finále nestačilo. I tak mu děkujeme za skvělou reprezentaci!

Zvláštní ocenění také získala Mája Maříková v kategorii Barista Challenge, která spočívala ve vytvoření kávového nápoje z výrobků značky Alpro. Vybojovala krásné druhé místo a od absolutního vítězství ji dělilo pouhých 10 sekund. Děkujeme a gratulujeme!

A nyní přejdeme k největšímu úspěchu na letošním World of Coffee. V kategorii Coffee in Good Spirits soutěžil Ondřej Hurtík z Doubleshotu. Jeho vystoupení v základním kole bylo ohromující a nikdo nepochyboval o tom, že se probojuje až do finále, což se skutečně splnilo. Ve finále připravoval velmi netradičním způsobem irskou kávu a negroni. Svými drinky získal druhé místo na mistrovství světa v Coffee in Good Spirits! Gratulujeme!

Autor: Nicol Durajová, Kávové listy

Foto: comunicaffe.com, sinar.co.uk

Video: livestream.com/worldcoffee

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.kavovelisty.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz