Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V KARLOVÝCH VARECH BYLA STOČENA HISTORICKY PRVNÍ KOŠER EDICE BECHEROVKY ORIGINAL

V KARLOVÝCH VARECH BYLA  STOČENA  HISTORICKY PRVNÍ KOŠER EDICE BECHEROVKY ORIGINAL

17. 7. 2015 - PRAHA – Společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka uvede v červenci tohoto roku na trh historicky první košer edici Becherovky Original. Přidělení košer certifikátu s mezinárodní platností předcházela detailní kontrola složení, výrobního procesu i technologií, kterou provedl rabín a vedoucí kašrut oddělení Menachem Kalchheim, schválený vrchním rabinátem Izraele.

Většina z celé košer produkce poputuje na trh právě do Izraele. Košer Becherovka Original bude k dostání také na českém trhu. Při výrobě košer destilátů nesmí být použity suroviny, výrobní zařízení ani postupy, které by odporovaly předpisům židovské víry. Celý výrobní provoz a proces výroby tradičního českého likéru v Karlových Varech byl proto podroben důkladné prohlídce.

"Museli jsme prokázat, že výroba je v souladu s košer pravidly. Získání mezinárodního košer certifikátu o rituální způsobilosti je dalším důkazem vysoké kvality a čistě přírodního původu Becherovky Original,“ říká provozní ředitel společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka Vladimír Darebník. „Becherovka má velmi osobitou chuť, která vyhovuje chuťovému profilu Izraelců. Vzhledem k tomu, že nyní můžeme nabídnout i košer variantu, věříme, že poptávka dále poroste. Izrael a USA jsou pro košer Becherovku nejdůležitějším exportním trhem a tam také poputuje většina z celkové košer produkce,“ doplňuje Vladimír Darebník.

Rabín a vedoucí kašrut oddělení Menachem Kalchheim dohlédl na čistění (tzv. vykošerování) zařízení, zkontroloval suroviny a zapečetil tanky, ve kterých probíhá macerace, míchání, čiření a vymrazování Becherovky Original. Na samotné stáčení košer šarže bylinného likéru dohlédl mašgiach (rituální kontrolor) Václav Bittner z Židovské obce Praha. Dodržení všech přísných podmínek je podmínkou pro udělení tzv. hechšeru – speciálního košer osvědčení. Platnost košer certifikátu je časově omezena a vztahuje se pouze na tuto speciální šarži.

„Becherovka pro mě představuje tradiční český likér. Košer Becherovka je pak symbolem spojení židovské košer kvality a české národní tradice,“ dodává k udělení certifikátu izraelský rabín a zástupce Židovské obce Praha Menachem Kalchheim.


Košer šarže je dostupná v lahvích o objemu 0,7 litru. Každá lahev košer Becherovky Original je opatřena speciální zadní etiketou, na které je mimo textu v hebrejštině vytištěný i symbol „Košer – parve“. Košer Becherovka Original bude na základě dohody s Židovskou obcí v Praze k dostání od července ve specializovaných obchodech v České republice, které jsou určeny pro českou židovskou komunitu. V Praze to je například košer prodejna pod Vysokou synagogou na Praze 1.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lukas.jungbauer@pleon-impact.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz