Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Trhy jako Brno – nové centrum zábavy a kvalitní gastronomie

Trhy jako Brno – nové centrum zábavy a kvalitní gastronomie

28. 10. 2015 - BRNO - Každý poslední pátek v měsíci se u Galerie Vaňkovka konají farmářské trhy a food festival s bohatým doprovodným programem. Po zářijovém úspěchu s festivalem burgerů pokračují 30. října s tématem steaků a dezertů. V listopadu pak zahájí i nové adventní trhy, které se budou lišit od ostatních akcí tohoto typu zaměřením na kvalitní gastronomii.

„U Galerie Vaňkovka chceme vytvořit živé centrum, kde se lidé kromě nakupování také baví. Tento model se nám osvědčil již u letních akcí a Trhy jako Brno rozšiřují tuto nabídku. Naši podporu mají také proto, že zde nenabízí klasické stánkové občerstvení, ale prezentuje se zde pouze několik vybraných kvalitních podniků. Prostor zde dostali lokální výrobci, jako jsou řemeslníci a farmáři. Na pódiu se představí pokaždé řada vystupujících, kteří pomáhají vytvořit z festivalu kulturní akci se skvělou atmosférou,“ říká k novému projektu pan Martin Kondrát, ředitel Galerie Vaňkovka.

 

První zářijové Trhy navštívilo deset tisíc lidí, kteří porovnávali street foodovou klasiku burgery v podání dvanácti brněnských podniků, mezi nimiž se objevila i mnohá známá jména. V říjnu se restaurace představí s variacemi na téma steak and sweet. Festival provází i několik soutěží, například o nejlepší steak či nejlepšího prodejce. Na pódiu se tentokrát vystřídají Lucie Dobrovodská se skupinou Paka, Vera Muse a mladí konzervatoristé z Husákova kvarteta. Všichni interpreti se představí s populárním repertoárem. Podzimní inspirace na téma Halloween a vyřezávání dýní nabídne floristická show květinářství Carmen Flora a Bloom Garden, kuchařskou show na téma steaky předvede Valoria Restaurant. „Steak, pokud je kvalitně připravený, je klasikou v nabídce dobré restaurace. Naše show hostům festivalu předvede, jak správná příprava probíhá a jak ji poznají i jako konzumenti,“ říká k programu Tomáš Pakosta, majitel Restaurantu Valoria.

 

Mezi farmáři se najdou výrobci uzenin, sýrů, bylinkových a kořenicích směsí i několik vinařství. Vzhledem k tématu festivalu dezertů zde bude také několik prodejců čokoládových specialit a zákusků. Zajímavostí je například prodej hlívy ústřičné, se kterou se tentokrát zúčastní chráněná dílna, zabývající se jejím pěstováním. Nákupem tak zákazníci podpoří i činnost hendikepovaných lidí.

 

„V listopadu náš festival pokračuje tématem polévek, do zimního počasí myslím ideální volba. Zároveň v tento den, 27. listopadu, začnou adventní trhy. I zde budeme pokračovat se zásadou, že nabízíme pouze čerstvá a kvalitní jídla. Párky v rohlíku ani bramboráky tak u nás nebudou, chceme si ponechat atmosféru festivalů, kde si lidé pochutnají na jídle z dobrých restaurací. Kromě toho budeme denně nabízet workshopy s floristy, kulinářskou show a spoustu uměleckých vystoupení, „ říká k plánovanému adventnímu trhu Bedřich Snášel, jednatel pořádající agentury ONE PR.

S Galerií Vaňkovka budou pořadatelé úzce spolupracovat na koncepci doprovodného programu, určitě se v něm objeví mikulášská besídka i podpora charitativního projektu. V adventu tak bude Vaňkovka zcela novým, živým centrem předvánočního dění s bohatou nabídkou aktivit.

 

Trhy jako Brno

Farmářské trhy a food festivaly se konají každý poslední pátek v měsíci u Vaňkovky. Festival má jedno společné téma, které dodrží všechny restaurace. Cílem je nabízet čerstvá a kvalitní jídla a poskytovat prostor lokálním výrobcům potravinářských a řemeslných produktů. Akci doprovází umělecký program, workshopy a gastronomické show. V adventu se konají trhy od 27. listopadu do 23 prosince. www.trhyjakobrno.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.trhyjakobrno.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz