Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zubr Premium se stal absolutním šampionem Pivexu 2016

Zubr Premium se stal absolutním šampionem Pivexu 2016

17. 2. 2016 – BRNO - Pivovar Zubr triumfoval v nejprestižnější pivní soutěži pořádané v České republice Pivex 2016. Absolutním šampionem mezi všemi zúčastněnými pivy bez ohledu na kategorii se stal Zubr Premium, který zároveň opanoval i kategorii ležáků.

Pivovar Zubr ovládl letošní Pivex

Mimořádný úspěch pivovaru Zubr zvýraznil i Zubr Gold, který zvítězil mezi výčepními pivy. Pivovar Zubr tak ovládl obě nejprestižnější kategorie Pivexu 2016. Další skvělé umístění zaznamenal i Zubr Classic, který obsadil druhou příčku v kategorii výčepních piv a Zubr Classic tmavý, který obsadil bronzovou příčku v kategorii tmavých piv.

Nejoceňovanější pivovar

Pivovar Zubr tak pokračuje v úspěšném rozšiřování sbírky ocenění z těch nejprestižnějších pivních soutěží a potvrdil pozici nejoceňovanějšího pivovaru v České republice za posledních dvacet let. „Velkého vítězství na letošním Pivexu si velmi vážíme. Je potvrzením, že důraz na kvalitu, tradici a poctivou výrobu se vyplácí. To koneckonců oceňují nejen odborníci z poroty, ale především také naši zákazníci, kteří jsou těmi nejpřísnějšími hodnotiteli,“ říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Moravská piva jsou top

Že se na Moravě vaří výborná piva, potvrdily i další značky z holdingu PMS. Pivovar Holba si odnesl první místo mezi ležáky v soutěži Zlatý soudek Pivexu a pivovar Litovel zvítězil v kategorii tmavých piv se svým Litovelem Dark.

Zlatý pohár

Do tradiční soutěže Zlatý pohár, který se letos konal již po čtyřiadvacáté, přihlásilo 15 českých pivovarů celkem 45 značek. Soutěž probíhá dvoukolově, první kolo se konalo již v listopadu 2015, druhé v lednu letošního roku. Hodnocení probíhá anonymně. Odbornou garanci a společnou produkci dvoukolového degustačního hodnocení zajišťuje Výzkumný ústav pivovarský a sladařský v Praze. Slavností vyhlášení se konalo v předvečer zahájení mezinárodních potravinářských veletrhů SALIMA.

Zdroj foto a text: Jan Vávra

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz