Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vítejte jaro v Jeseníkách

Vítejte jaro v Jeseníkách

4. 4. 2016 – HANUŠOVICE - K vítání jara patří ptačí zpěv a v Jeseníkách také Ryzí pivo z hor. Obojí si můžete dopřát druhou dubnovou sobotu. 9. dubna se totiž nabízí skvělá příležitost vyrazit do Jeseníků na ornitologickou výpravu.

Akci pořádá pivovar Holba a povede ji Zdeněk Vermouzek, ornitolog na slovo vzatý. Vydáte se s ním do lesů okolo Hanušovic, abyste pronikli do ptačí říše a podle hlasu rozeznali tady žijící druhy.

„Poznávání ptáků a jejich hlasů je výborná zábava. Na to, abychom mohli ptačí zpěv i  všelijaké další ptačí projevy pozorovat a obdivovat, stačí umět se dívat a naslouchat. V Jeseníkách navíc můžete počítat s krásnou přírodou a ryzím pivem z hor,“ říká Zdeněk Vermouzek, který dokáže rozeznat na 300 různých druhů ptáků.

02609-holba_cervenka_obecna.jpg

V dubnu se ptáci připravují na hnízdění a ozývají se zpěvem prakticky po celý den. Obecně ale platí, že nejlépe je vyrazit ráno. Sraz účastníků výpravy je proto v 7.30 hodin u  Pivovarské restaurace a muzea v Hanušovicích, kam se výprava vrátí po zhruba 2,5 hodinách. V případě nepříznivého počasí proběhne program  v Pivovarském muzeu. Holba je v Jeseníkách doma a organizuje tady celou řadu projektů na ochranu přírody. Najdete tady dokonce pivovarský les, který za 10 let vysadili pivovarníci ve spolupráci s Lesy ČR. Počet účastníků ornitologické výpravy je omezen, proto je zapotřebí potvrdit účast předem emailem na  muzeum@holba.cz nebo telefonicky na 724 776 384.

02609-holba_brhlik_lesni.jpg

Po návratu z výpravy si nenechte ujít posezení ve stylové Pivovarské restauraci. Podle pečeti kvality na dveřích poznáte, že si tady na správně ošetřené pivo skutečně potrpí a jeho kvalita  je pro výčepního zákon. Posezení u Holby vám zpříjemní stylové prostředí a hlavně místní speciality. Součástí objektu je také Pivovarské muzeum s pivovarnickou expozicí. Pobyt si můžete dále zpříjemnit exkurzí do pivovaru, spojenou s ochutnávkou ryzího piva z hor. Exkurzi je však  zapotřebí objednat si v pivovaru předem. K zajímavým místům v okolí patří např. Velké Losiny, Ramzová  s lanovkou na Šerák, vodní tvrz v Jeseníku, muzeum veteránů v Rapotíně, naučné stezky např. na Rejvíz nebo Bílá Opava  i lákavé cyklotrasy s krásnými výhledy.

02609-ptaci_holba_plakat.jpg

Zdroj text a foto: Hana Matulová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz