Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Botanická zahrada láká o svátcích na romantiku i odpočinek

Botanická zahrada láká o svátcích na romantiku i odpočinek

21. 12. 2016 - Procházka s okouzlujícími výhledy, posezení u krbu s dobrým vínem i návštěva tropů uprostřed zimy. To všechno se dá v prosinci zažít v botanické zahradě v Praze - Tróji.

V mnoha rodinách jsou vánoční svátky tradičně spojené s procházkami do přírody. Své kouzlo nabízí trojská botanická zahrada i v zimě, a to nejen díky neopakovatelným výhledům na Prahu. Pohyb pomůže tělu o svátcích zpracovat kila bramborového salátu nebo cukroví a čerstvý vzduch na stráni nad městem zase povzbudí mysl. Procházku mohou lidé zakončit v romantickém a útulném prostředí viničního domku na vinici sv. Kláry. Vánoční atmosféru v historickém domku podtrhne oheň plápolající v krbu a náladu pozdvihne vynikající víno. Vinotéka zve i ty, které třeba nebaví trávit Vánoce u televizních pohádek – bude mít otevřeno i na Štědrý den, a to od 11 do 15 hodin.

Pro lahev něčeho dobrého je možné se do botanické zahrady zastavit ještě před vánočními svátky a udělat s ní radost sobě či blízkým. Vína z produkce trojské botanické zahrady tradičně každoročně sbírají ocenění ve vinařských soutěžích a lahev z unikátní malé vinice sv. Kláry může být jedinečným dárkem pod vánoční stromeček nejen pro rodinu, ale i obchodní partnery nebo kolegy v práci. Víno navíc lidé pořídí rovnou v dárkovém balení a bez stresu, který touto dobou vládne v nákupních centrech. Lahev z vinice sv. Kláry může být skvělou a originální volbou i pro silvestrovské oslavy místo tradičních „bublinek“.

Více informací o veškerých akcích najdou zájemci na www.botanicka.cz

Text a foto: Darina Miklovičová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz