Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vinobus hlásí 1 500 turistů

Vinobus hlásí 1 500 turistů

07. 02. 2017 - ZNOJMO - Vinařský turistický autobus Vinobus VOC Znojmo má za sebou první sezónu.

Největší novinka roku 2016 na Znojemsku, která měla za cíl podporu vinařské turistiky a rozšíření nabídky pro návštěvníky regionu, hlásí 1 500 cestujících.

„Všechny začátky jsou těžké, říká se. Pro Vinobus byl rok 2016 rokem premiérovým. Spolek vinařů rozjel projekt, který v republice nemá obdoby. Nabídli jsme návštěvníkům něco nového, neotřelého, což je samozřejmě výhodou, protože v této oblasti nemáte konkurenci, ale zase je musíte přesvědčit, že vaše služba se jim bude líbit. A myslím, že to se nám povedlo,“ hodnotí první sezónu Vinobusu předseda spolku VOC Znojmo František Koudela.

Vinobus využili turisté, pěší i cyklisté, z celé ČR, ale i ze zahraničí (například ze Slovenska, Polska, Rakouska, Nizozemska, ale třeba i z Kanady), častými cestujícími byli i rodiče s dětmi. Cestující volili celou okružní jízdu i jízdu je mezi některými zastávkami. „Díky tomu, že zastávky jsou v různých vinařských obcích a že jsou napojené na cyklostezky nebo zajímavé pěší trasy a cestující tak může kdokoliv nastoupit nebo vystoupit, mají návštěvníky možnost opravdu poznat celý region. A oni opravdu cestují nejen za vínem, ale také za přírodou a památkami,“ dodává Koudela. V průběhu roku byl spuštěn rezervační systém Vinobusu, po kterém cestující volali.

03181-96.jpg


„Co nás velice těší, je, že se nám osvědčili průvodci Vinobusu, máme na ně od cestujících pozitivní zpětnou vazbu,“ neskrývá spokojenost Koudela. „Naši průvodci si zpracovávají seznam různých akcí, které se na jednotlivých místech konají, aby mohli cestující nalákat například na aktuálně otevřené sklepy nebo kulturní akce v obcích. Poradí ale také například s tím, odkud je krásný cyklovýlet na Šobes nebo odkud vyrazit na procházku do Národního parku Podyjí,“ dodává.

Před Vinobusem je sezóna č. 2, která určitě přinese spoustu novinek. „Do nové sezóny vstoupíme určitě s několika novinkami, o kterých budeme včas informovat. Naším cílem je nejen další propagace Vinobusu, aby se dostal více do povědomí zdejších i turistů, ale také zdokonalování služeb Vinobus k větší spokojenosti našich cestujících,“ uzavírá Koudela.

Zdroj: Mgr. František Koudela, VOC ZNOJMO, z.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz