Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ceny pro Apetit Festival vytvořil Václav Česák

Ceny pro Apetit Festival vytvořil Václav Česák

28. 4. 2012 - PLZEŇ - Plzeňský sochař působící po celém světě, mimo jiné autor ceny Žebřík 2011, Václav Česák, vytvořil sošky, které získá na Apetit Festivalu Západočeská restaurace roku 2012 a Pivovar roku 2012. Kdo si ocenění odnese, si zvolí sami návštěvníci přímo na festivalu.

Autora letošní ceny Apetit Festivalu se rozhodli oslovit sami pořadatelé. „Věděli jsme, že pan Česák vytváří nejrůznější ocenění a navíc se nám jeho práce líbí, proto jsme se rozhodli požádat jej o spolupráci,“ vysvětluje jeden z organizátorů akce Petr Jirásek z agentury Pigs Production. Co bylo inspirací pro tvorbu sošky, prozrazuje sám autor: „Pro přípravu pokrmů se používá celá řada rozmanitého kuchyňského náčiní, které je dokonalé jak materiálně, tak i svým designem. Všechny tyto atributy jsem se snažil zdůraznit ve svých návrzích, jak zvolenými tvary, tak i použitím barevných materiálů.“

Návrh má tvar talíře na podstavci, kde barevné odlišení má symbolizovat rozmanitost chutí a druhů jídel. „Jako další znak kultivovaného moderního stravování jsem použil příbor vypálený laserovou metodou z leštěného nerezu, abych tím navázal na logo festivalu,“ vysvětluje Česák.

O sošky z dílny Václava Česáka se na Apetit Festivalu utká 15 restaurací a 20 pivovarů. Soutěžní restaurace připravily na festival speciální menu, kterým budou chtít polechtat chuťové pohárky návštěvníků, aby právě tomu konkrétnímu podniku dali hlas a přispěli tak k získání titulu Západočeská restaurace roku.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz