Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

ZA SVAČINU ROKU ZÍSKALA KUCHAŘKA Z PŘÍMKY ZLATO

ZA SVAČINU ROKU ZÍSKALA KUCHAŘKA Z PŘÍMKY ZLATO

20. 12. 2017 - Sedmého prosince proběhl pátý ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Uskutečnil se v prostorách kulinářského studia Chefparade+ v pražských Holešovicích.

 

 

 

 

Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby bylo vyrobit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty.

Na vytvoření pokrmu museli použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma. Ve finále soutěžilo patnáct kuchařek a kuchařů z celé České republiky. Celkem se letošního ročníku zúčastnilo třicet osm středních škol se zaměřením na gastronomii.

03833-Foto_2.jpg

Nejlepší pokrm připravila Monika Pešková ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště SČMSD Znojmo, kterou na náročnou soutěž připravovala učitelka odborného výcviku Jarmila Dřevojanová. Za první místo získala cenu v hodnotě 7 000 Kč. Její škola dostala produkty Rio Mare ve stejné hodnotě.

Odborná porota zasedala ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka, šéfkuchař restaurace Aureole a viceprezident AHR ČR Jiří Král a šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinari Vladislav Stuparič. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže. Finále 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare uváděla moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová. Hlasování probíhalo na facebookové stránce Rio Mare.

Zdravou a chutnou svačinu podle Moničina receptu můžete vyzkoušet i vy. Stojí skutečně zato!

03833-Foto_5.jpg

 

 

Rýžová rolka plněná listovým špenátem, sušenými rajčaty, ricottou

a tuňákem Rio Mare s mangovým dipem

 

Suroviny (4 porce): 100 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 40 g šunkového krému Rio Mare Paté, 4 ks rýžového papíru, 6 polévkových lžic sušených rajčat, 10 lžic ricotty, hrst listového špenátu, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, lžička sezamu; Na dip – 120 g manga, 80 g jablka, lžíce medu, lžíce extra panenského olivového oleje Monini, lžička balzamikového octu Ponti a citrónové šťávy Limmi, sůl a olej na smažení.

Postup: Na oleji orestujeme špenát, přidáme sušená rajčata a dochutíme. Rýžový papír namočíme, potřeme šunkovým krémem Rio Mare Paté v konzervě,  ricottou  a přidáme tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě. Rolky pevně zabalíme a obalíme v rozšlehaných bílcích, sezamu a smažíme. Dip připravíme z manga, jablka, medu, extra olivového oleje Monini, balzamica Ponti, citronové šťávy Limmi a soli.

 

03833-Foto_4.jpg

 

Zdroj: Mgr. Kateřina Kotoučová, SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r. o.

 


Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz