Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Moravské a české speciality na jídelníčcích okolních států

Moravské a české speciality na jídelníčcích okolních států

26. 5. 2012 - Velký úspěch zaznamenala gastronomická akce, kterou se v tomto týdnu v německých Drážďanech prezentovala východní část ČR. Jedná se o kraje, které zcela nebo částečně leží na území historických zemí Morava a Slezsko.

„V boji o zahraničního turistu musíme být nápadití. Většina z nich totiž stále používá rovnici ČR=Praha. Proto se všechny moravské kraje spolu s Vysočinou a Pardubickým krajem rozhodly pro samostatnou prezentaci turistického potenciálu východní části republiky. Pozvánku k návštěvě našich krajů doprovázíme třídenními gastronomickými akcemi. První z nich proběhla s velkým úspěchem v Drážďanech,“ říká Dana Daňová, ředitelka zlínské Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

„Hned první večer si v Drážďanech na moravskou gastronomii vyšlo skoro 400 hostů. Nejvíce šla na odbyt valašská kyselice a plněné vepřové koleno. Hosté jednoduše vyjedli hospodu, což se zde údajně několik let nestalo. Místní kuchaři se rozhodli zařadit jídla moravské kuchyně na standardní jídelníček, což je pro nás velká pocta. Doslova je nadchla pečená zlínská husa i zmíněné koleno pečené po slezsku,“ komentuje šéfkuchař Mirek Horák, který se stal dočasným reprezentantem moravské a české kuchyně.

Během gastronomických dnů jsou distribuovány do cestovních kanceláří a ke koncovým klientům propagační materiály, nabídky zájezdů do ČR, je zařazována inzerce v rádiích, místních webových stránkách apod. Navíc byl vytvořen webový portál www.moravia-czech.eu, který přináší aktuální nabídky pro cestovní kanceláře i individuální turisty.

„Rozhodně máme návštěvníkům co nabídnout. Vždyť na území, které prezentujeme, leží osm z 12 památek, které jsou v ČR zapsány do seznamu UNESCO. Přírodní prostředí, bohatá historie a tradice, kvalitní infrastruktura a různorodost turistických cílů činí z tohoto území atraktivní lokalitu, kterou je potřeba potencionálním hostům představit“, dodává Dana Daňová.

V polských Katovicích se gastropřehlídka s převážně moravskou kuchyní uskuteční 29.–31. května, následují prezentace ve Vídni (4.–6. června) a Bratislavě (13.–15. června).

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz