Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Gastronomická skupina Together přináší továrnu na zákusky Cukrář Skála

Gastronomická skupina Together přináší továrnu na zákusky Cukrář Skála

26. 2. 2018 - V prosinci 2017 byla v Praze otevřena cukrářská továrna Cukrář Skála.

Podnik zákazníkům přibližuje nejsladší řemeslo na světe a nabízí kvalitní výrobky tradičních, ale i experimentálních chutí.

Skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, přináší společně s cukrářem Lukášem Skálou poctivou cukrařinu v moderním pojetí a také pro cukrářství neobvyklý koncept take away, který umožňuje nabídku kvalitních zákusků za velmi přijatelnou cenu.

Nečekejte bílé krajky, ale velké stroje

U Skály nehledejte kavárnu se stolečky zdobenými babiččinou krajkou, koncept cukrárny čerpá inspiraci v klasických továrnách. Architekt Václav Červenka použil vedle nerezu především sklo, které umožňuje zákazníkům pohled na pracující cukráře, a to ve všech fázích výroby.

“Dlouhodobě jsme sledovali segment cukráren a přišlo nám, že na trhu neexistuje poctivá výrobna, která by byla jen a jen o cukrářském řemesle v moderním pojetí,” říká jeden z majitelů David Petřík ze sítě TOGETHER a pokračuje, „v České republice, na rozdíl od kuchařů, pracuje jen několik špičkových cukrářů. Proto byl pro nás příchod cukráře Lukáše Skály velkou příležitostí. Nechtěli jsme jen další kavárnu s vitrínou na pár koupených dortíků. Chtěli jsem vybudovat výrobnu s cukrem, šlehačkou, máslem, čerstvým ovocem, špičkovou čokoládou a poctivým řemeslem v hlavní roli.”


04013-DSC4596_preview.jpg


Špička české cukrařiny

Lukáš Skála, po kterém je továrna pojmenována, připravuje veškeré sladkosti od základních surovin. I přesto, že zákusky ohromují moderním vzhledem, jejich kořeny tkví v klasických receptech, které Skála převzal převážně od svého otce, u kterého se také vyučil. Lukáš má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Prošel například kuchyní pražského Intercontinentalu nebo brasserií Bruxx.

 

 

Zdroj: Lenka Hanzalová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz