Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Znojemské Velikonoce 2018 budou tvořivé

Znojemské Velikonoce 2018 budou tvořivé

8. 3. 2018 - Pletení pomlázky, malování kachních vajec, výroba slaměných zajíců a obcházení domů jako koledník…. pamatujete si na to ještě? A umí něco z toho i vaše děti? Ve Znojmě vše naučíme malé i velké.

Letošní Velikonoce ve Znojmě budou hlavně o tvořivosti. Stálicí už jsou oblíbené Jájiny dílničky. Jája se svými pomocníky odstartuje program ještě před začátkem tohoto církevního svátku a to 24. a 25. března v Dolním sále Znojemské Besedy. „Tento termín se nám v loňském roce velice osvědčil. Děti si zde mají možnost vytvořit pestrou jarní výzdobu, kterou si poté odnesou a mohou si tak před začátkem Velikonoc vyzdobit své domovy,“ objasňuje zvolený termín František Koudela, ředitel Znojemské Besedy.

V podobném duchu se ponesou celé Znojemské Velikonoce, jejichž začátek v letošním roce připadá na 24. března a potrvají do 1. dubna. Poslední březnovou sobotu totiž ožije Horní náměstí historickými řemeslnými dílnami. Na rodiny s dětmi zde čeká pět stanovišť, u kterých si mohou vyzkoušet svou zručnost nebo projít zkouškou na velikonočního koledníka. Dílny zde budou od 10 do 17 hod. a v každou celou hodinu proběhne soutěž.

V první den konání se nám na pódiu na Horním náměstí představí děti ze znojemských škol a školek. Těšit se můžeme jak na pěvecké, tak hudební vystoupení. V 16.50 pak proběhne oficiální zahájení a hned po něm vystoupí zpěvák a hudebník Michal Šindelář.

K Velikonocům neodmyslitelně patří cimbálka a dechovka. Proto myslíme i na příznivce toho žánrů a 29. 3. zazpívají a zahrají Amatéři z Dobšic a Cimbálová muzika Antonína Stehlíka.

O přísun country se postarají znojemští Paroháči, až z Prahy k nám přijede mladý písničkář Pokáč a hudební produkci završí havířovská kapela Nebe.

 

04039-0001_(20).jpg

 

Na Horním náměstí kromě kulturních vystoupení naleznete i tradiční velikonoční trhy, Obroková ulice bude vyzdobena břízkami, na Masarykovo náměstí už se těší ovečky a historickým centrem projede ve středu 28. 3. a ve čtvrtek 29. 3. velikonoční vláček. Program pro děti má připravené i Znojemské podzemí, kde s kuřátky děti posbírají velikonoční vajíčka 31. 3.

Ani v těchto dnech plných oslav nezapomínáme na pomoc potřebným. Své místo v programu dostane již potřetí dobročinný bazar kabelek – Kabelkománie. Výtěžek poputuje na podporu dárcovství kostní dřeně. Pomůžeme i Spolku Konipaska, kterému věnujeme výtěžek z prodeje darovaných kraslic a pomlázek v rámci akce Dejte vejce malovaný.

Máte kreativní myšlení a zručné ruce? Přidejte se k oslavám Velikonoc i vy a přihlaste se do soutěže o nejkrásnější venkovní výzdobu domů a bytů v rámci soutěže Velikonoční Znojmo.

A pokud se chcete jako první dozvědět celkový program letošních Velikonoc ve Znojmě, určitě sledujte www.znojemskabeseda.cz, facebook Znojemské Besedy nebo instagram #znojmochutna.

 

 

Zdroj: Kamila Kolesová, vedoucí marketingu

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz