Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Za Českým pivem

Za Českým pivem

20. 7. 2012 - Novou výstavu Za Českým pivem, můžete do 21. září 2012 vidět v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje. Výstava mapuje fenomén Českého piva, prezentuje pivovary Gambrinus a Pilsner Urquell jako místa, kde se formovala historie českého pivovarnictví a které zároveň nabízejí návštěvníkům atraktivní prohlídkové okruhy.

„České pivo má výborný zvuk, ale skutečná znalost, jak vzniká, jaká je jeho historie a původ, je poměrně nízká. Proto jsme se rozhodli fenomén našeho piva přiblížit prostřednictvím výstavy Za Českým pivem, která zároveň vyzývá k návštěvě turistických tras v našich pivovarech, kde se české pivo již desítky let vaří,“ sdělila Jindřiška Eliášková, manažerka rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

Z výzkumu* veřejného mínění vyplývá, že pro pivaře je důležitý jak český původ jak surovin, tak piva samotného. Téměř všichni (96 % dotázaných) dávají přednost pivu z Česka a pro 89 % lidí je důležité, že je české pivo vyrobeno z domácích surovin. Výstava představuje také Chráněné zeměpisné označení, které bylo registrované v EU a které prostřednictvím Státní zemědělské a potravinářské inspekce garantuje pivařům právě jeho českost**. Tuto známku zná už jen 23 % respondentů.

Myšlenkou celé výstavy je představit právě fenomén Českého piva a návštěvnické trasy Plzeňského Prazdroje jako moderní a interaktivní. Prostřednictvím informačních panelů doplní Plzeňský Prazdroj údaje pro návštěvníky a společně s prohlídkou pivovaru jim výstava nabídne ucelený obrázek o „Českém pivu“. Unikátní a citlivé spojení tradičního a nového činí z pivovarů Plzeňského Prazdroje vyhledávanou turistickou destinaci.

Informační panely jsou zpracované v české a anglické mutaci a návštěvníky detailně seznamují nejen s historií pivovarů Plzeňského Prazdroje, ale také s jejich současnou podobou. Samostatně se pak věnují fenoménu Českého piva.

Výstava Za Českým pivem poběží v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje celé léto až do 21. září 2012.

* Výzkum pro Plzeňský Prazdroj, listopad 2011, 736 respondentů – konzumentů piva.

** Piva, která chtějí označení České pivo používat, musí splňovat stanovená kritéria:


místo výroby ve vymezené zeměpisné oblasti (ČR)
Česko jako místo původu a složení základních surovin (chmel, slad, voda)
použitá technologie typická pro výrobu českého piva
kvalitativní ukazatele hotového piva, jako je extrakt v původní mladině, obsah alkoholu, barva, hořkost, pH, míra prokvašení

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz