Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Beseda o baťovských prodejnách, farmářské trhy nebo Myslivecká svatohubertská pouť

Beseda o baťovských prodejnách, farmářské trhy nebo Myslivecká svatohubertská pouť

15. 10. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Řada trhů, ale i koncertů a dalších zajímavých akcí pro návštěvníky všech generací. Takový je nadcházející týden na Východní Moravě. Týden, během kterého se vyplatí nestrávit veškerý volný čas jen doma.

Silným zážitkem bude bezpochyby ve středu 17. října komponovaný večer inspirovaný jazzovou legendou Evou Olmerovou. Navštívit jej bude možné v prostorách Reduty v Uherském Hradišti, kde začne v 19:30. Zpívat a hrát bude Vanda Drozdová, doprovázená Martinem Kostašem a Darkem Neumannem. Vstupné je na 100 a 150 korun.

Zákazník jest hostem tvé firmy – to je jeden ze zákonů, které ve svých prodejnách razil Tomáš Baťa. Koho tohoto téma zajímá, neměl by si nechat ujít besedu s historikem Davidem Valůškem ve čtvrtek 18. října od 18 hodin ve vsetínské Masarykově veřejné knihovně.

Kdo si oblíbil potraviny s regionálním původem, může si k jejich nákupu vybrat hned několik míst. V pátek 19. října se uskuteční 5. farmářské trhy na Velkém náměstí v Kroměříži a to od 8 do 16 hodin. „Nabídneme opět produkty soukromých zemědělců, zahrádkářů, zelinářů, ovocnářů, včelařů či výrobky různých malých soukromých firem, například maso, uzeniny, sýry, pekařské a cukrářské výrobky,“ vzkazují organizátoři. V pátek i v sobotu 20. října se půjde na Masarykovo náměstí v Rožnově pod Radhoštěm na Všesvatský jarmark, po oba dny začne v 10 hodin. Jeho součástí bude pestrý kulturní program ve kterém vystoupí například pěvecký sbor Juventus, cimbálové muziky Valašské peklo a Javořina, dechová hudba Bystřičanka nebo kapely Jackye a Astmatic. Třetí nabídkou jsou sobotní Vizovické farmářské trhy, které se na Masarykově náměstí uskuteční od 9 do 12 hodin. Budou zároveň posledními v tomto městečku v letošním roce.

Holešov na Kroměřížsku zve od pátku do neděle na 10. mezinárodní festival outdoorových filmů. „Pojďte s námi cestovat za dobrodružstvím. Přijďte na promítání filmů zaměřených na sporty i život s outdoorovou tématikou,“ zve ředitel festivalu Jiří Kráčalík. Festival se uskuteční v prostorách místního zámku, kde lze také pořídit v předprodeji vstupenky, jejich cena je 60 a 40 korun. Akce bude zahájena v pátek v 17:30, promítání budou vždy začínat v 17:30 a 19:30. Více na www.outdoorfilms.cz

V lázeňských Luhačovicích bude možné prožít v pátek od 19:30 Francouzský večer. A to v podání zpěváka Joela Brose, který pochází z jižní Francie, skládá, zpívá a hraje na kytaru. Jeho hudba odráží vlivy francouzského šansonu, ale také flamenca, bluesových balad i moderní hudby.

Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně zažije v sobotu 20. října 14. Mysliveckou svatohubertskou pouť. V 9:15 hodin zazní hudba a signály Okresního mysliveckého spolku Přerov, v 10 hodin vyjde průvod k obrázku sv. Huberta, v 10:15 hodin začne Svatohubertská mše svatá, kterou bude celebrovat olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Během mše zazní hudba a zpěv od Petra Vacka a Josefa Selementa, trubači Okresního mysliveckého spolku Přerov a komorní smíšený sbor Collegium vocale. Po mši svaté se uskuteční ukázky výcviku pernatých dravců skupiny Vancoš z Ostravy, hlasy zvěře s ukázkou vábení, prezentace Klubu autorů při ČMMJ, předvedení skladeb pro dechové nástroje a po požehnání zazní koncert duchovní hudby. V průběhu celé pouti bude možnost shlédnout výstavu fotografií, prodejní výstavu obrazů Hany Křenkové, Karla Bubílka a Václava Nasvětila, výstavu umělecké činnosti myslivců a ukázku lovecké lukostřelby LK 3D Mrlínek. Více informací na www.hostyn.cz.

Milovníkům dalekých výhledů přibude nový cíl: rozhledna ve Velkých Karlovicích na vrchu Miloňová. Slavnostní otevření rozhledny, kterou vystavěly Lesy ČR, proběhne 20. října od 13 hod. www.velkekarlovice.cz

Sobotu bude možné strávit i v rodinném zábavním parku Galaxie ve Zlíně. „Pořádáme rodinné závody na jezdítkách. Vítězné rodiny se můžou těšit na dárkovou vstupenku,“ sdělila manažerka Galaxie Jana Valášková. Dodala, že závodit se začne v 15 hodin.

Oblíbení bratři František a Jan Nedvědovi vystoupí v sobotu od 19 hodin v Domě kultury Vsetín. Nabídnou nejen léty posluchači prověřené písničky, ale také ty, které zařadili na své zatím poslední album. Vstupné lze pořídit za 295, 275 nebo 250 korun.

Až do konce října je možné se vypravit na výstavu fotografií s názvem Indonésie, k vidění je v Domě kultury Vizovice. Autory vystavených fotek jsou Milan Caha a Ivana Baťová. V pondělí až pátek je expozice přístupná od 8 do12 hodin, 12:30 do16:30 hodin, o víkendech od 10 do14 hodin.
Další tipy, kam se ve volném čase vypravit, naleznete na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz