Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vánoce na zámku. Zámecká adventní neděle

Vánoce na zámku. Zámecká adventní neděle

2. 12. 2012 - VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zámeckou adventní nedělí začíná 2. prosince výstava Vánoce na zámku v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí.

Od 14 hodin se zde začnou zdobit medové perníčky, vyrábět svíčky ze včelího vosku či tvořit mikulášské figurky z marcipánu. V rukodělných dílnách si lze vytvořit vánoční ozdoby a přáníčka.

„Návštěvníci se mohou těšit na 3 desítky betlémů od papírových přes perníkové, paličkované, sádrové a jiné. Prezentovány budou historické i současné skleněné vánoční ozdoby a tradiční zvykoslovné vánoční předměty, které návštěvníky seznámí s trávením adventního času našich předků. Zpěv valašských koled a dobré občerstvení je pro úplnost příjemné vánoční atmosféry zajištěno,“ prozrazuje organizátorka akce Ivana Martišková z Muzea regionu Valašsko.

Pro školy a školní kolektivy je připraven lektorský program Kouzlo adventu, který děti seznámí s vánočními zvyky a tradicemi včetně ukázky těch nejznámějších.Školy a zájmové kolektivy, které chtějí vědět něco o historii vánočních svátků, stavění betlémů či historií vánočního stromečku se mohou na lektorský program objednávat po celou dobu trvání výstavy do 13. ledna 2013.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz