Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Festival americké kuchyně se chýlí ke konci

Festival americké kuchyně se chýlí ke konci

7. 8. 2013 – PRAHA – Festival americké kuchyně Taste of America začal již 15. července. Končí za pár dní, 11. srpna 2013, do té doby se však dá objevit ještě spoustu nových chutí.

„Amerika je země neomezených možností, Sochy Svobody, Mickey Mouse, baseballu, Hollywoodu, ale i výborné a rozmanité kuchyně.“ Tak lákají organizátoři potencionální návštěvníky na festival. A mají pravdu. Na jídelním lístku totiž najdete poctivé burgery, šťavnaté steaky, pikantní pečená žebírka i tradiční americká snídaňová dobrota – lívance s javorovým sirupem.

Takové festivalové menu je opravdu pořádná porce. Například takové menu se skládá z předkrmu – kuřecích křídel v chilli-medové marinádě, křupavéých cibulových kroužků s blue cheese dipem a pikantní salsou. Jako hlavní chod je hovězí hamburger, podávaný v domácí křupavé bulce se sýrem cheddar, vypečenou slaninou, čerstvou zeleninou a domácími julienne hranolkami. Na závěr neodoláte čokoládovým brownies s domácí vanilkovou zmrzlinou. Ceny jsou festivalové, a tak vás celé toto nabušené menu vyjde na 390 Kč.

Podívejte se, které restaurace a steakhousy se zapojily do projektu: Argument Restaurant, Coyote Diners & Bar, Dock House, GreenYacht Hotel & Restaurant, Jáma Steakhouse, Peter's Burger Pub, Restaurace Bejzment, Restaurace Jáma, Restaurace Nad Jezerem, Restaurant Galerie, T.G.I. Friday's Anděl, T.G.I. Friday's Na Příkopě, Texas Steakhouse, True Blue Restaurant, U Emy Destinnové.

Lahodné chutě a vůně Ameriky můžete ve festivalových restauracích v Praze a Doksech zkoušet do konce týdne, tedy neděle 11. srpna.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: foto: tasteofamerica.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz