Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vsetín ovládnou templářští rytíři

3. 8. 2011 - VSETÍN – Rytíři tajemného templářského řádu a Vsetín. Tohle historické spojení připomene první ročník Templářských slavností, které se v tomto valašském městě uskuteční v pátek 26. srpna od 14 do 21 hodin. Pořadatelem je Muzeum regionu Valašsko ve spolupráci a za finanční podpory vsetínské radnice.

Program se ponese ve středověkém duchu. Chybět nebudou šermířské souboje, dávné soutěže, mučidla, ohňová show, výroba a pečení středověkých placek na ohni, výtvarná dílna, ochutnávka vín, keramika, hudba, stánkový prodej - to vše bude připraveno k vidění a ochutnání na vsetínském zámku a v areálu místní hvězdárny. „Historie Vsetína je velmi bohatá a závidět nám ji mohou i velká města České republiky či dokonce ze zahraničí. Jen je škoda, že jako rodáci Vsetína jsme se ji tak nějak nevědomky snažili zbytečně „tajit“. Vždyť patříme k pouhým čtyřem městům v České republice, na jejichž území byli templářští rytíři, kteří patřili k velice vzdělaným a oddaným lidem. Chtěli bychom v lidech probudit valašskou hrdost na svou minulost a dát jim téma – značku, se kterou se mohou chlubit. Byli jsme město hokeje, ale pořád ještě jsme město templářů, to nám nikdo nevezme,“ sdělila Zuzana Zvardoňová, koordinátorka Templářských slavností.

Jedním z vrcholů programu Templářských slavností bude odpolední dramatické vystoupení zástupců města, které se odehraje v dobových kostýmech. „Co se týká obsahu, jedná se o novou akci,a to ještě nízkonákladovou. Nicméně věřím, že to bude jedna z aktivit, která obohatí zdejší kulturní život. Vedení města má zájem na prohlubování vzájemné spolupráce s Muzeem regionu Valašska v oblasti kultury a cestovního ruchu. Právě toto je jedna z příležitostí jak si vzájemně pomoci. Považuji svou podporu za naprostou samozřejmost, neboť kultura i cestovní ruch jsou oblasti mé odpovědnosti. Z pohledu samotné účasti, mi byla nabídnuta malá role, čehož si velmi vážím a bude pro mne stejným překvapením jako pro návštěvníky,“ dodal Mgr. Petr Kořenek, místostarosta Vsetína.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz