Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Soutěžte o nejlepší recept! Letošní ročník je zasvěcen bylinkám

Soutěžte o nejlepší recept! Letošní ročník je zasvěcen bylinkám

30. 6. 2014 -VELKÉ KARLOVICE – Kuchařky a kuchaři si mohou opět zasoutěžit. Spa hotel Lanterna Velké Karlovice vyhlásil již čtvrtý ročník soutěže o nejlepší valašský recept, jehož hlavním tématem jsou tentokrát bylinky. Kuchařky a kuchaři mohou své osvědčené návody zasílat e-mailem na recept@valachy.cz až do 15. srpna.

„Uvítáme recepty na jakékoli krajové speciality, v nichž hrají hlavní či podstatnou roli bylinky a to v pravém i přeneseném slova smyslu. Máme na mysli veškeré byliny či jiné rostlinné suroviny, které lze běžně vypěstovat doma či na zahrádce – od různých druhů koření až třeba po špenát, ale také rostliny, které můžete volně natrhat na našich lukách, třeba kopřivy či medvědí česnek. Konkrétně tyto dvě suroviny v poslední době stále častěji využíváme i v naší hotelové kuchyni, protože pokrmům dodávají zajímavou chuť a přitom patří k našemu regionu. Rádi díky soutěži načerpáme i nové nápady,“ uvedl šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Dosud se uskutečnily tři ročníky soutěže. V prvním mohli lidé zasílat recepty na libovolné pokrmy typické pro valašskou kuchyni bez omezení suroviny. Poté byla soutěž zaměřena na králičí maso a naposledy loni na jehněčí. „Stejně jako v uplynulých ročnících, i letos vítězný recept představíme veřejnosti při Karlovském gastrofestivalu, jehož šestý ročník se uskuteční 3. až 5. října. Zasilatel vítězného receptu získá pobyt pro 2 osoby v našem hotelu Lanterna s degustační večeří. Tradiční gastronomii jsme navíc opět propojili s tradiční tuzemskou značkou, takže autoři tří nejlepších receptů obdrží i hodnotné kuchyňské spotřebiče ETA. Hlavní cenou pro vítěze je domácí pekárna,“ doplnila vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Králičí kyselice

Přihlášené recepty stejně jako loni posoudí kuchaři Spa hotelu Lanterna. Ti také tradičně přihlížejí k názorům hostů, jimž během soutěže průběžně předkládají pokrmy připravené podle vybraných receptů v rámci bufetových večeří. V minulosti takto hosté již dvakrát spolurozhodli o konečném pořadí.
Hledáme specialitu, která má místní kořeny a přitom je natolik chuťově zajímavá, že uspokojí i náročné gurmány. Uvítáme, když nám zasilatelé k receptu přidají i jeho příběh – jak ho získali, proč ho mají rádi, jak často podle něj vaří, jestli k němu mají i užitečné tipy týkající se postupu přípravy či výběru surovin, případně další zajímavosti. Už se těšíme na zajímavé náměty,“ uzavřel šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík. Podrobnosti: www.lanterna.cz, www.valachy.cz

Jehněčí maso se slivovicovou vůní


Ceny pro autory nejlepších receptů:
1. cena – Relaxační neděle pro 2 osoby ve Spa hotelu Lanterna s degustační večeří v restauraci Vyhlídka + Domácí pekárna ETA Crustum v hodnotě 2 599 Kč
2. cena – Relaxační neděle pro 1 osobu + Tyčový mixer ETA Cabero v hodnotě 1 399 Kč
3. cena – degustační večeře v restauraci Vyhlídka pro 2 osoby + Ruční šlehač ETA Multiplo v hodnotě 1 299 Kč

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.valachy.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz