Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Farmářský trh ve Fryštáku ve znamení drůbeže a recese

7. 11. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Drůbeží, ale také recesistická přehlídka zahradnického oblečení nebo šlapání zelí. Takový bude farmářský trh ve Fryštáku na Zlínsku, který se uskuteční v sobotu 12. listopadu od 7 hodin. Kvalitní české potraviny bude možné zakoupit i v Bystřici pod Hostýnem, tam se v sobotu půjde na 3. farmářský jarmak se začátkem od 8 hodin.

Farmářské trhy ve Fryštáku jsou výjimečné tím, že mají vždy hlavní zaměření. Po jehněčím a hovězím přichází na řadu drůbeží. „Farmářských trhů je hodně a některým už ubývají návštěvníci. Proto jsme přemýšleli nad tím, jak tomuto vývoji předejít. A tohle je podle nás dobrá cesta, což ostatně předchozí trhy, které jsme pořádali, potvrdily,“ konstatoval organizátor Tomáš Černý.
Ve Fryštáku budou k dostání krůty z domácího chovu, kuřecí z českých malochovů, kachny nebo také vajíčka od slepic, které žijí ve volném výběhu. Připravený bude také originální doprovodný program: dorazí svatý Martin na bílém koni, vyhrávat bude kapela a k vidění bude tradiční šlapání zelí. „Uspořádáme také recesistickou přehlídku zahradnického oblečení a budeme dražit hnůj. To určitě ocení zahrádkáři,“ nepochybuje Tomáš Černý.
Bystřický farmářský jarmak se uskuteční na Masarykově náměstí a nabídne české potravinářské produkty a řemeslné výrobky z blízkého okolí. Místní zahrádkáři zde budou prodávat svou nadprodukci - jablka, hrušky, dýně, česnek, květiny a jiné. Jarmak pořádá Středisko Volného Času Včelín ve spolupráci s Městem Bystřice pod Hostýnem.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz