Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Betlémy, koloniál u pana Bajzy i vína. Východní Morava opět sestavila pestrou nabídku

Betlémy, koloniál u pana Bajzy i vína. Východní Morava opět sestavila pestrou nabídku

16. 11. 2011 - VÝCHODNÍ MORAVA – Nadcházející týden, jenž nabídne díky svátku ve čtvrtek 17. listopadu o jeden volný den více, je na Východní Moravě plný lákavých nabídek. Navštívit můžete zajímavé výstavy, ale i potěšit své chuťové buňky.

Zamilovali jste si knihu Karla Poláčka Bylo nás pět? Pokud ano, můžete se o koloniálu u pana Bajzy dozvědět více na výstavě, kterou pořádá až do 29. ledna příštího roku Muzeum Kroměřížska. Návštěvníci se seznámí s vybavením i zbožím dobového koloniálu, cukrárny, obchodu s textilem a řeznictvím, ale také navštíví výroční trh či interaktivní hernu s hokynářstvím. Cílem výstavy je přiblížit dětem i dospělým z jakých základů a pod jakými vlivy se rozvíjel obchod v českých zemích a do jaké míry se udržely rodinné i prvorepublikové tradice do dnešních dob. Výstavní kolekce pocházejí z bohatých sbírek Múzea obchodu v Bratislavě, Moravského zemského muzea, Národního zemědělského muzea, Muzea Vysočiny a soukromých sběratelů.
Kdo dává před knížkami spíše přednost světu animovaného filmu, pro něj je určená výstava Jak se rodí večerníčky ve valašskomeziříčském Muzeu regionu Valašsko. Ti, co ji navštíví, se dozví, kolik dá práce, než se na filmovém plátně nebo v televizi začnou pohybovat oblíbené večerníčkové postavičky. Výstavu lze navštívit až do 29. ledna 2012.
Vánoční atmosféru nabídne 2. ročník mezinárodní výstavy betlémů v Galerii Slováckého muzea v Uherském Hradišti. Začíná v pátek 18. listopadu v 17 hodin a potrvá do 22. ledna 2012. K vidění bude současná česká, slovenská a polská betlemářská tvorba, Příběh o narození Ježíše Krista, obrazy a grafika 16. – 19. století, Papírové vystřihávané betlémy ze sbírky Vratislava Schillera a také dětská betlemářskou tvorbu z Moravy a Polska.
O chutích a vůních, ale také tradicích a krojích budou Kateřinské hody v obci Boršice u Blatnice na Uherskohradišťsku. Na pátek 18. listopadu je naplánovaná večerní zábava se skupinou Za pade, v sobotu 19. listopadu ovládne dění v obci hodová zábava s Dechovou hudbou Blatnička.
A nebyla by to Východní Morava, kdyby v nabídce chybělo víno. Proto přijměte pozvánku na 5. ročník mezinárodní výstavy a soutěže mešních a košer vín s názvem Cisterciácká pečeť, která se uskuteční v sobotu 19. listopadu v prostorách Stojanova gymnázia ve Velehradě na Uherskohradišťsku. Vyhlášení výsledků je naplánované na 16. hodinu.
Více o akcích nadcházejícího týdne se dozvíte na www.vychodni-morava.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz