Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Asociace hotelů a restaurací ČR vítá rozhodnutí poslanecké sněmovny

Asociace hotelů a restaurací ČR vítá rozhodnutí poslanecké sněmovny

26. 5. 2016 - Asociace hotelů a restaurací České republiky vítá dnešní rozhodnutí Poslanecké sněmovny zamítnout ve třetím čtení tzv. Protikuřácký zákon. Tento návrh od počátku ignoroval dopady navrhovaných restrikcí na podnikatele v pohostinství.

AHR ČR, jako profesní svaz se domnívá, že je lépe vyžadovat důsledné plnění stávajícího zákona, než opakovaně měnit podmínky v podnikání. Jedním z hlavních problémů návrhu zákona, na který asociace od počátku poukazovala, byla snaha státu přenášet odpovědnost za důslednou kontrolu konzumace alkoholu mladistvými na podnikatele. Pod přísnými sankcemi měli být podnikatelé odpovědni za přítomnost mladistvých, kteří konzumovali alkohol byť před návštěvou jejich provozovny.

Stejně tak AHR ČR kritizovala snahy vlády zavádět cenové regulace. Samotný fakt, že k zákonu bylo předloženo 240 pozměňovacích návrhů, je známkou kvality předloženého zákona.

Text: Ing. Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz