Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Podzimní Flora láká na ovoce a zeleninu od českých pěstitelů

Podzimní Flora láká na ovoce a zeleninu od českých pěstitelů

26. 9. 2016 - Výstava zeleniny a školkařských výpěstků Flora Olomouc 2016 je totiž Plné sklepy a spíže. Na olomouckém výstavišti Flora čeká všechny návštěvníky od 20. do 23. října vedle špičkového ovoce a zeleniny také tradičně oblíbený festival gastronomie a nápojů Olima, Podzimní zahradnické trhy, Flora košt či projekt Rozkvetlé památky.

Sklepy a spíže zaplněné ovocnářskými a zelinářskými výpěstky té nejvyšší kvality budou na podzimní Floře k vidění především v hlavní expozici v největším pavilonu A, ale nejen tam. Představí se zde opět nejlepší tuzemští pěstitelé z řad členů Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie ČR. Ti všichni včetně domácího hostitele - společnosti Výstaviště Flora Olomouc - se letos sešli ve společném projektu Rok řemesel. Stánek Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR mohou lidé navštívit v úvodní den výstavy, tedy ve čtvrtek 20. října.

 

Tradiční Olima cup a Flora košt

Festival gastronomie a nápojů Olima nabídne návštěvníkům výstaviště osvědčené taháky v podobě Dnů moravských vín s řízenými degustacemi vedenými zkušenými odborníky-sommeliéry, Grand Prix ovocných destilátů Flora košt či soutěže cukrářů a kuchařů Olima Cup. Chybět na letošní podzimní Floře nebude ani společná expozice Českého zahrádkářského svazu s prodejem burčáku a vín nebo vyhledávaným poradenstvím.

02929-IMG_2083.jpg

 

Olomoucké památky opět rozkvetou

Podzimní zahradnické trhy budou mít své místo v menších pavilonech olomouckého výstaviště a na venkovních plochách Smetanových sadů. Před pavilonem A se lidé mohou pokochat také přehlídkou ovocných školkařských výpěstků - stromků a keřů - pod záštitou Školkařského svazu OU ČR.

V průběhu trvání poslední letošní Flory navíc znovu zkrášlí vybrané olomoucké pamětihodnosti květinová výzdoba v rámci akce Rozkvetlé památky.

Brány podzimní Flory Olomouc 2016 budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin, v neděli do pěti odpoledne.

Plné vstupné na výstavu činí 120 Kč, v online předprodeji prostřednictvím webových stránek www.flora-ol.cz pak 100 korun. Důchodci a studenti zaplatí 80 a děti od 6 do 15 let 30 korun. Za rodinné vstupné pro dvě dospělé osoby a jedno až čtyři děti dají návštěvníci 210 korun, děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP-P mají vstup na výstaviště zdarma. Speciální vstupné pro žáky a studenty včetně pedagogického doprovodu v počtu nejméně deseti osob pak činí 20 korun.

Text a foto: PR Flora Olomouc

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz