Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

KÁVAFEST 2017: AKCE PRO VŠECHNY MILOVNÍKY KÁVY

KÁVAFEST 2017: AKCE PRO VŠECHNY MILOVNÍKY KÁVY

14. 9. 2017 - Každé ráno se na ni těšíte. Vstáváte a už si vaříte vodu a chystáte oblíbený hrníček. Můžete vynechat běhání, venčení psa nebo snídaní. Ale ji nikdy. Protož je prostě váš životabudič. A právě vám je proto určen i její svátek – KávaFest 2017.

Festival Kávafest 2017, který přivítají všichni milovníci kávy, se ve Zlínském kraji koná tradičně ve dnech 1. až 7. října. Je určen všem milovníkům kávy i těm, kteří se chtějí o ní dozvědět spoustu zajímavostí a posunout svou vášeň zase o kousek dál. Hlavní myšlenkou akce je podpora a zvyšování kávové kultury v regionu a propagace kavárny jako místa, kam by lidé měli chodit na kávu, a to nejlépe každý den, v každý okamžik, kdy si chtějí užít chvíle klidu a pohody.

A jaké jsou letošní novinky? „Předně to budou Kávové pasy. Tedy dokument, který si budou nosit účastníci festivalu s sebou a budou do něj v jednotlivých kavárnách sbírat razítka. Na závěr pak proběhne soutěž o ceny, uvádí pořadatelé akce. Kavárny zapojené do kavárenského festivalu mohou (ale není to podmínka) připravit pro své hosty něco nad rámec běžného provozu. Může to být například ochutnávka nové zajímavé kávy, dezertu, kávová přednáška, komorní koncert či třeba výstava.

 

03636-KavaFest_foto_hrnicek_s_logem_1.jpg

 

Na KávaFest navazuje opět i Den kávy ve Zlíně na zámku, který se bude letos konat v termínu 21. října. Zámek na jeden den obsadí stánky lokálních pražíren, u nichž budete moci ochutnávat nejen espresso či cappuccino, ale také třeba filtrovanou kávu připravenou různými způsoby. Návštěvníci se mohou těšit na novinku, kterou je tzv. cupping, tedy degustace kávy.

 

Pořadatelé připravují už tradiční minitrh kávy spojený s prodejem kávového příslušenství, přednáškami a degustacemi. Kromě zavedených pražíren ze Zlínského kraje mohou návštěvníci navštívit i stánky pražíren z okolních moravských regionů.

 

Bližší informace k festivalu najdete na www.KavaFest.cz a průběžně na Facebooku www.facebook.com/KavaFest.

 

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz