Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

JAK DOSÁHNOUT NEJINTENZIVNĚJŠÍ CHUTĚ VAŠEHO OBLÍBENÉHO ČAJE?

JAK DOSÁHNOUT NEJINTENZIVNĚJŠÍ CHUTĚ VAŠEHO OBLÍBENÉHO ČAJE?

27. 10. 2017 - V období zimních měsíců, kdy zima a mráz začíná zalézat „až pod kůži“, hledáme způsob jak se zahřát. Každý znáte ten skvělý pocit, kdy se zabalíte do teplé deky a vychutnáte si šálek výborného čaje.

Ten přinese vašemu organismu nejen příjemné prohřátí, ale zároveň dodá potřebné vitamíny. Mezi ty chuťově nejzajímavější čaje patří právě ty pečené…

Čaj může být zdrojem prospěšných látek, ovšem musí být správně připraven. Důležité jsou dva faktory. Doba, po kterou je čaj louhován a teplota vody. Právě teplota, kterou čaj přeléváme, je zásadní. Každý druh čaje totiž vyžaduje specifické stupně. Milovníci černých čajů, by měli zalévat vodou s 95°C. Bylinné a ovocné čaje potřebují teplotu okolo 90°C a čaje zelené od 60 do 80°C. Pokud správnou teplotu nedodržíme, může nás nápoj překvapit hořkou chutí. Příliš vroucí voda zároveň zničí zdravé látky, které čaj obsahuje. Inteligentní rychlovarná konvice Tefal EXPRESS CONTROL KI240D30 o objemu 1,7 litru tuto práci zcela ohlídá za vás.

Pokud si chcete čaj udělat ze svých oblíbených surovin, nechte se inspirovat takzvanými pečenými čaji.

 

03722-Tefal_EXPRESS_CONTROL_KI240D30_lifest_preview.jpg

 

Lahodný zimní pečený čaj

Potřebujete: 1 kg hrušek, 1 kg jablek, 3 pomeranče, 1 mandarinka, 2 hrsti šípků, 2 svitky skořice, 8 hřebíčků, 3 hvězdičky badyánu, 500 g krupicového cukru.

Jablka a hrušky omyjte a zbavte jádřince. Pomeranče omyjte pod teplou vodou a kůru nastrouhejte. Mandarinky zbavte slupky a nejlépe i pecek. Všechno zmíněné ovoce nakrájejte na kostičky. Dále omyjte šípky a odstopkujte. Předehřejte si troubu na 175 °C a připravte si hlubší plech nebo pekáč. Všechny ingredience vložte na plech a promíchejte s cukrem a kořením. Pečte doměkka asi 45 minut. Po vyndání z trouby rozlijte rosolovitou směs do sklenic, zavřete, postavte sklenici dnem vzhůru a nechte vychladnout.

 

Zdroj: Martin Šemík, redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz