Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Týden akcí na Východní Moravě, Vlčnov ožije slavnou Jízdou králů

Týden akcí na Východní Moravě, Vlčnov ožije slavnou Jízdou králů

22. 5. 2012 - VÝCHODNÍ MORAVA – Už jen pouhé dny zbývají do začátku Jízdy králů ve Vlčnově, tradiční folklórní slavnosti, zapsané od loňského roku na Reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Také další akce nadcházejícího týdne budou na Východní Moravě velmi zajímavé.

Výjimečným zážitkem bude bezpochyby vystoupení slavného ruského armádního souboru Alexandrovci, navštívit jejich koncert bude možné ve čtvrtek 24. května na zlínském Zimním stadionu Luďka Čajky. Začátek velkolepé show bude v 19 hodin, vstupné je za 1 490, 1 190, 890, 590, 290 a 90 korun.

Vlčnovská jízda králů, i letos velmi očekávaná, bude tradičně třídenní. Začne v pátek 25. května a potrvá do neděle 27. května. Právě v poslední den tento svátek vyvrcholí, objížďka královské družiny s králem po vesnici začne v 11:30. Podrobný program naleznete na http://www.jizdakralu.vlcnov.cz/page.php?pid=1008.

Známý psychiatr a spisovatel MUDr. Jan Cimický bude v pátek od 18 hodin besedovat ve Zvonici na Soláni na Vsetínsku. „Bude u nás vzpomínat na zajímavé lidi, které ve svém životě potkal,“ prozradila na organizátory Alena Vašutová. O pěvecký doprovod se postará Krůžek štyr tet.

V sobotu 26. května bude možné vyrazit na Dětský den na hradě Buchlově na Uherskohradišťsku. Součástí programu bude například prohlídka hradu se strašidly nebo stezka odvahy přes hradní nádvoří.

Kdo má rád potraviny vypěstované nebo vyrobené v regionu, měl by se v sobotu vypravit do Bystřice pod Hostýnem na tradiční Farmářský jarmark. Místem, kde se uskuteční, bude Masarykovo náměstí.

Rodinný zábavní park Galaxie ve Zlíně zve v sobotu na Závody dětí i dospělých v přesnosti hodu na koš. „Evidence všech závodníků bude po celý den na recepci, startujeme v 15 hodin a všichni vyhrávají,“ vzkazuje manažerka parku Jana Valášková.

Ve stejnou hodinu začne v sobotu v Hulíně na Kroměřížsku kácení máje. Uskuteční se na náměstí Míru, posezení s hudbou a tancem je zajištěno na zahrádce kulturního klubu. Za nepříznivého počasí se akce bude konat v sále kulturního domu.

Activitypark Hotel Všemina na Zlínsku zve v sobotu večer na koncert kapely Carpe Diem band. „Začne v devět hodin, milovníky hudby srdečně zveme,“ sdělila manažerka hotelu Magdalena Murková.

Kácet máj se bude i v neděli 27. května a to u Karlovského muzea ve Velkých Karlovicích. Zábavné odpoledne začne ve 14 hodin, návštěvníci se můžou těšit na vystoupení kapel Dareband, Trombitáši Štefánikovci z Nimnice a Guroľsko Muzyka Zbuje zo Spiša.

Na neděli se chystá také velká sláva a to v jezdeckém areálu Lipina. Součástí tradičního Jezdeckého dne bude oficiální zahájení provozu hipostezky Malý jezdecký okruh Slovácko pro rok 2012.

Nabídku dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz