Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Jak skladovat maso na steaky

Jak skladovat maso na steaky

5. 3. 2018 - Pořídili jste si steaky a těšíte se, až z nich připravíte dokonalý víkendový oběd nebo slavnostní večeři?

Pozor, ať ze samého těšení nemáte spíše smutek. Nejprve totiž musíte maso správně skladovat, aby si udrželo kvalitu a chutnalo tak, jak má.

Proč maso dobře skladovat

Maso se snadno kazí, a proto je velmi důležité vědět, jak ho skladovat v domácích podmínkách. Nejenže masu neuškodíte, ale navíc si uchová stejnou kvalitu, ve které jste ho kupovali. Po nákupu s masem spěchejte co nejrychleji domů, abyste ho nevystavili příliš dlouhé změně teploty. A pak se držte následujících kroků.

 

Maso nejprve naporcujte

Chcete-li maso před skladováním naporcovat, udělejte to dříve, než ho vložíte do ledničky. Na zvláštním prkénku, na kterém jste nekrájeli (a nebudete krájet) nic jiného, maso naporcujte na kusy. K porcování masa použijte správný nůž a dobře naostřený.

 

04030-meat-658029_960_720.jpg

 

Maso v lednici uchovávejte zabalené

Maso před vložením do lednice pořádně zakryjte. Ochráníte tak i ostatní potraviny, které se syrovým masem nesmí přijít do styku, aby se nekontaminovaly mikroorganismy.

Abyste zachovali chuť i kvalitu masa, doporučujeme ho zavakuovat. Dobře vám poslouží speciální vakuovačka nebo zvláštní vakuovací sáček. Vystačíte si ale i s dózou na potraviny.

I když maso dobře zakryjete, v ledničce vám nevydrží věčnost. Obecně platí, že do dvou dnů od nákupu byste ho měli spotřebovat.

 

Jak na zmrazení masa

Pokud maso do dvou dnů nestihnete zpracovat, nezoufejte a dejte ho s klidnou hlavou do mrazáku. Abyste zachovali tu nejvyšší kvalitu, nechávejte zmrazit pouze vyzrálé maso. Vlákna a struktura masa tak zůstanou zachovány. Maso před zamrazením také dobře omyjte, osušte a vložte do suchého sáčku, ze kterého vytlačíte veškerý vzduch. Sáček na závěr označte údaji o druhu masa a datu, kdy jste ho do mrazáku vložili.

Skladování masa není žádná věda. Dodržujte základní pravidla a těšte se na to, že vaše steaky budou stejně kvalitní i dva dny poté, kdy jste je zakoupili.

 

 

 

Zdroj: milujusteak.cz

Foto: Pixabay

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz