Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vánoční jarmark na hradě

Vánoční jarmark na hradě

4. 12. 2013 - ZLÍN - V soboru 7. prosince zve hrad Malenovice širokou veřejnost na tradiční Vánoční jarmark. Hradní brány se veřejnosti otevřou od 10 do 16 hodin.

Hradní jarmark má již dlouholetou tradici jako poklidná akce s jedinečnou adventní atmosférou. Také letos nabídne drobný prodej keramiky, šperků, svíček, medových výrobků, koření, dřevěné ozdoby a hračky nebo koření. „K občerstvení poslouží příchozím v předhradí speciální stánek, ale k mání budou například i preclíky, frgály nebo čajovna,“ pozvala Hana Čubanová z Muzea jihovýchodní Moravy, které hrad spravuje.

V nedaleké hradní hájence se zabydlí řemeslníci. K vidění bude dráteník, řezbář, ale také vizovické pečivo nebo tradiční brousky. „Speciálně pro tento jarmareční den zpřístupníme veřejnosti některé části hradu. Do malovaného sálu se mohou zajít podívat na hradní betlém a bude možné navštívit kapli a věž s vyhlídkou do okolí,“ pozval kastelán Luděk Budeník.

01157-MJVM_Hrad_Betlem.jpg

Vánoční jarmak i doprovodný program v hájence budou přístupné široké veřejnosti zdarma. Vstupné do hradu na prohlídku malovaného sálu s betlémem a hradní věže je základní 20 Kč, snížené pro děti 6-15 let 10 Kč, děti do 6 let mají i tuto prohlídku zdarma.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz