Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

STARBUCKS JE PODLE MAGAZÍNU FORTUNE PÁTOU NEJOBDIVOVANĚJŠÍ FIRMOU NA SVĚTĚ

STARBUCKS JE PODLE MAGAZÍNU FORTUNE PÁTOU NEJOBDIVOVANĚJŠÍ FIRMOU NA SVĚTĚ

3. 3. 2014 - Podle nového výzkumu časopisu Fortune je Starbucks pátou nejobdivovanější společností na světě a světovou společností číslo jedna v oblasti potravinářských služeb.

Časopis Fortune vyhlásil na konci února výsledky žebříčku nejobdivovanějších firem světa a o společnosti Starbucks vydal toto hodnocení:  „Starbucks, svého času jediná kavárna v Seattlu, je nyní všudypřítomná a je vedoucím místem, kam lidé zajdou na kávu. Částečně díky silným globálním prodejům a úspěchu sezónních nápojů – jako například Pumpkin Spice Latte, okolo kterého je vždycky velký rozruch – se mohl Starbucks těšit z dalšího rekordního roku 2013. Společnost také rozšiřuje své působení do dalších odvětví, a to mezi čajové bary a čerstvě lisované džusy (v USA), a nadále pracuje na zlepšení kvality nabízeného jídla a zlepšení digitální propracovanosti svých provozů.“

01337-Starbucks_CCM_web.jpg

Kromě výše zmíněných úspěchů se Starbucks zařadil na čtvrté místo v oblasti sociální zodpovědnosti a patří mezi top 10 společností v hodnocení kvality řízení a inovací.

Časopis Fortune sestavuje žebříček nejobdivovanějších společností ve světě již od roku 1983. Seznam je tvořen z výchozího základu 1 400 firem se sídlem v USA, který je doplněn o dalších 400 společností z celého světa s příjmy nad 10 miliard USD. Následně je osloveno 3 800 manažerů, kteří volí 10 nejlepších společností z pohledu následujících kritérií: inovace, řízení lidí, využití podnikových aktiv, společenská odpovědnost, kvalita managementu, finanční zdraví, dlouhodobé investice, kvalita produktů a služeb a globální konkurenceschopnost.

Nejvýše postavené firmy v žebříčku pro rok 2014 jsou Apple, následovaný společnostmi Amazon, Google a Berkshire Hathaway. Coca-Cola, Walt Disney, FedEx, Southwest Airlines a General Electric uzavírají seznam 10 nejobdivovanějších firem v žebříčku časopisu Fortune.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz