Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

České aerolinie představují novou podobu cateringu z dílny Zátiší Group

České aerolinie představují novou podobu cateringu z dílny Zátiší Group

11. 6. 2014 - Komplexní gastronomickou proměnu palubního občerstvení přichystaly pro své klienty České aerolinie. Novou koncepci dostalo menu v cestovní třídě Business, jehož podobu na klíč pro České aerolinie vymysleli a sestavili šéfkuchaři pražských restaurací a cateringu skupiny Zátiší Group. Již od 1. června 2014 si cestující směřující například do Soulu budou moci pochutnat na takových specialitách jako je dýňová polévka či perlička se smetanovou hříbkovou omáčkou a gnocchi apod. Novou tvář dostalo také občerstvení servírované v cestovní třídě Economy.

Trojice šéfkuchařů Zátiší Marek Purkart, Corporate Catering Fresh &Tasty, Jan Bureš, Zátiší Catering a Palác Žofín a Marek Šáda, restaurace Mlýnec jsou podepsáni pod recepty všech jídel, které budou České aerolinie nově servírovat ve třídě Business na všech svých pravidelných linkách. „Pro vytvoření konceptu menu pro business class jsme se inspirovali nejúspěšnějšími recepturami z našich restaurací a cateringových akcí, které byly upraveny tak, aby výborně chutnaly a zároveň se daly pohodlně konzumovat i na palubě letadla,“ shodují se šéfkuchaři. Příprava nového konceptu občerstvení v třídě Business započala již na sklonku minulého roku. Vylaďování téměř 45 receptur zabralo několik měsíců a jeho součástí byla také řada společných ochutnávek. Tento měsíc probíhá zaškolení kuchařů Skyport Catering, kteří budou nové menu na paluby letadel Českých aerolinií připravovat.

Nový jídelníček je navržený tak, aby odpovídal nejen denní době, ale také mezinárodní skladbě cestujících a jejich chuťovým preferencím. Například na dálkové lince do Soulu si budou moci vybírat ze tří hlavních jídel. Kromě zmiňované perličky také vepřovou panenku s hořčičnou omáčkou nebo národní korejské jídlo bibimbap. Na linkách společnosti do Ruské federace a střední Asie budou dle denní doby servírovány například kuřecí makhani s rýží a lilkovou masalou, zapečený quiche se šunkou a sýrem, domácím chlebem a rajčaty nebo telecí květová špička se svíčkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem či grilovaný losos s bramborovou kaší a jarní cibulkou a šafránovou omáčkou.

Na linkách společnosti vypravovaných do západní Evropy budou České aerolinie historicky poprvé nabízet ve třídě Business občerstvení na klíč připravené vyhlášenými českými kuchaři. Na linkách do Madridu, Barcelony, Paříže či Kodaně a dalších si cestující budou moci pochutnat například na tramezzini se šunkou a sýrem nebo kuřecím masem
a zeleninou či pollo tonnato s tuňákovou majonézou.

České aerolinie měly v nedávné minulosti zkušenost s obdobným konceptem občerstvení speciálně navrženým jenom pro vybrané linky. „Jeho úspěch a snaha o další zkvalitňování našich služeb nás přivedli k myšlence připravit prvotřídní menu pro třídu Business na všechny naše linky, a to i přes zdánlivě nepřekonatelné limity jako je typ letadla a doba letu. Po obměně věrnostního programu OK Plus a palubního občerstvení se chceme podobnou optikou podívat i na další oblasti našich služeb s cílem usnadňovat a zpříjemňovat klientům cestování s námi,“ uvedl Stanislav Zeman, ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing.

„Věříme, že kvalitní a chutné jídlo by mělo být součástí našeho života a není důvod se ho vzdávat ani na palubě letadla. Propojení našeho food konceptu s business třídou Českých aerolinií je toho důkazem a naším společným cílem je přinášet klientům dokonalé pohodlí a skvělé zážitky v každém momentě jejich cesty,“ dodává Sanjiv Suri, President & CEO společnosti Zátiší Group.

Kromě menu v cestovní třídě Business obměnila společnost také nabídku vín. Mimo přívlastkových moravských vín společnost nově servíruje také vína z Chile. Na dálkové lince do Soulu bude nabízeno také pravé šampaňské.

Nové recepty a jídla také v cestovní třídě Economy
V uplynulých dnech České aerolinie inovovaly také palubní občerstvení v cestovní třídě Economy. Na linkách do Bruselu, Barcelony a Madridu se například nově servírují domácí světlé i tmavé sýrové bagety se zeleninou. Obměnila se i nabídka teplých jídel například na spojích do Ruské federace nebo střední Asie, kde větší prostor dostala jídla mezinárodní kuchyně místo tradičních českých specialit. Autorem menu je nový tým kuchařů společnosti Skyport Catering, která Českým aeroliniím dodává kompletní cateringové služby.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: www.csa.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz