Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Fair Play - sportovní svátek se skvělou předpovědí (oblačno 21° C)

Fair Play - sportovní svátek se skvělou předpovědí (oblačno 21° C)

13. 6. 2014 - FRYŠTÁK - FB událost Fair Play Fryšták překročila hranici 1 000 účastníků. Kapacita je naplněna. Lákat další lidi již není třeba. Docela nás zajímá, kolik lidí v sobotu skutečně dorazí. Na pořad dne přicházejí jiné otázky. Už teď je nám ale jasné, že velkou část odpovědnosti za vydařený průběh celého festivalu na sebe bere sám každý jednotlivý účastník. Najde tisíc lidí na jednom místě v jednom čase společnou řeč s organizátory? Užijme si tento hudební i kulturní svátek ve zdraví a dobré náladě!

Na pořad dne přicházejí jiné otázky. Už teď je nám ale jasné, že velkou část odpovědnosti za vydařený průběh celého festivalu na sebe bere sám každý jednotlivý účastník. Najde tisíc lidí na jednom místě v jednom čase společnou řeč s organizátory? Užijme si tento hudební i kulturní svátek ve zdraví a dobré náladě!

Pravidla festivalu

Adrenalinové sporty mají svoje kouzlo, ale člověk se při nich může lehcezranit. K velkým výkonům je zapotřebí silné koncentrace. Tu však můžetelehce ztratit po požití alkoholu i kouření marihuany. Je mnohem zábavnějšízkusit si: procházení po laně, poskakování v U-rampě, zatančení si natanečním pódiu nebo sjezd na všem, co má kola či kolečka - než se svíjetbolestí v přistavené sanitce nebo dokonce pocit viny za zranění kamaráda. Proto uvítáme, když se v areálu festivalu nebude kouřit, pít alkohol aužívat omamné látky.



Program festivalu je k prasknutí napěchován pohybem. Jsme na to připraveni. Můžeme si však být úplně jisti svými čtyřnohými miláčky v momentě, kdy mukolem hlavy prosviští koloběžka nebo upocený parkourista? Proto uvítáme, když na festivalu nebudou volně pobíhat psi bez náhubku a vodítka.


Tato akce je dárkem především pro dětské a teenagerské publikum. Maminky sobavami pouští své děti na velkou akci a předpokládají, že Fair Play sestane pro všechny účastníky bezpečným prostorem, kde nebude docházet kezbytečným konfliktům, naschválům či jen kažení dobré nálady. 
Uvítáme ohleduplné chování k ostatním účastníkům festivalu.

Sportovní program je nachystán po celý den od 11 h do 17 h. Poté vedle Šenku zahrají postupně kapely Szkrat, Divide by Zero a oficiální program v 22hzakončí seskupení Animals Orchestras. Chceme dodržet obecně uznávanouvyhlášku o večerním klidu, proto se další aktivity přesunou dolů na pláž, kde se odehraje velkolepá ohnivá show. Po ní si už budeme užívatvelkoformátové promítání záběru z uplynulého dne a povídání si u ohně.

V celém areálu festivalu je možné rozdělávat ohně jen na určených ohništích(pláž, u Šenku).
Uvítáme dodržování "nočního klidu" po 22. hodině.

Aby mohli sportovci a umělci ukázat své umění, bude zapotřebí do areálu Skalka přivézt spoustu materiálu a vybavení, které bude jistě lákat knejrůznějším hrátkám. Prosím vězte, že každá věc má svoji hodnotu a poškozením vzniká újma nejen nám organizátorům, ale i lidem, kteří nám toto zapůjčili.
Uvítáme ohleduplné a šetrné chování ke všem věcem a materiálům. Mnoho lidí na jednom místě rovná se velký hlad, žízeň, spotřeba kelímků atácků, které po použití patří do odpadkových košů. Každý se mnohem lépe cítí, když se natáhne na čistý trávník, než když postává mezi odpadky. 
Uvítáme šetrné chování k přírodě, úklid a třídění odpadů, úctu k rostlinám iživočichům.

Festival je skvělé místo k seznámení s novými přáteli. Chcete-li udělatdojem, dobře si rozmyslete, do čeho se pustíte. Rozbitá hlava vyvolává spíše lítost než obdiv. 
Uvítáme bezpečné chování, střízlivý odhad svých možností, sil a limitů.


Mnoho lidí znamená mnoho problémů. Může se stát, že se stanete svědky neférhry. Dejte nám vědět - jsme tu pro vás.
Uvítáme včasné řešení problémů - organizátoři, garanti jednotlivýchstanovišť a moderátoři jsou stále ochotni pomoci.



Čůrej sem a čůrej tam. V areálu je dostatek záchodů. Zachovejme, prosím,vodní nádrž a okolní lesy čisté i pro návštěvníky, kteří sem přijdou po nás.
Uvítáme, když lesy v okolí zůstanou čisté - k dispozici je WC v Šenku, 4xTOI-TOI a cisterna s pitnou vodou.

Ještě nejsme tak daleko, abychom vám garantovali, že nikdo z tisíce návštěvníků nezatouží po vašich věcech. Dávejte si na své věci pozor. Každý si za své věci (hlavně cennosti) ručí sám. Doporučujeme přiměřenou kontrolu. V nočních hodinách bude areál pod kontrolou nočního hlídače.

Fair Play je "takový naše malý dílo". Za pár let se rádi podíváme, co se ve Fryštáku dělo, a proto na každém ročníku pilně zaznamenáváme vše zajímavé. Možná, že ne každý by si chtěl zahrát ve filmu. Na všem se lze rozumně domluvit. Na festivalu účastníci přijímají skutečnost, že je pravděpodobné, že seocitnou na dokumentárních materiálech (fotografie, video, audio).

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: tomas@simcar.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz