Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Kde jsou nejlepší české bary, kluby a kavárny?

Kde jsou nejlepší české bary, kluby a kavárny?

9. 7. 2014 - Letos již posedmé vybere porota složená z odborníků v oblasti gastronomie nejlepší bary, kluby a kavárny v České republice.

Hodnotit se bude deset kategorií, novinku představuje volba nejlepšího wine baru, nejlepšího koktejlového menu a nejlepšího barmana. V těchto dnech členové Bar Awards Academy vybírají finalisty, jejichž jména budou známa v polovině srpna.

Czech Bar Awards se dlouhodobě řadí k nejprestižnějším oceněním pro bary, kluby, kavárny i další typy podniků v České republice. Unikátní je na nich především systém hodnocení. Členové Bar Awards Academy nejprve vyberou pět finalistů v jednotlivých kategoriích, následuje hodnocení odbornou porotou.  Profesionálové z oboru hodnotí provozovny dle více než dvou desítek jasně stanovených kritérií, mezi něž patří kvalita nabízených produktů a služeb, atmosféra podniku, komunikace barmana a obsluhy s hosty, znalost nabízených produktů, ale také atmosféra či čistota podniku. Nejlepšího barmana ze svého středu vyberou sami barmani.

01537-Czech_Bar_Awards_DSC_8450_LR.jpg

„Každý rok se snažíme reflektovat trendy na trhu, a tak jsme po loňské premiéře kategorie Nejlepší nový podnik letos přidali tři další – hledáme také nejlepší wine bar, nejlepší koktejlové menu a nejlepšího barmana. Baví nás také rostoucí pestrost podniků, které nové kategorie vždy přinášejí,“ říká ředitel soutěže a vydavatel odborného časopisu Barlife Martin Kraut.

Podle prezidenta České barmanské asociace a člena poroty Aleše Svojanovského se kvalita přihlášených podniků rok od roku zvyšuje. „Pracuje-li se systematicky a důsledně s personálem, nastaví-li se standardy, orientace na hosta, tréninky a kontrola, úspěch se vždycky dostaví. V podniku, který je takto řízen a veden, je to pak cítit už od prvního okamžiku,“ říká.

V současné chvíli probíhá nominace podniků členy Bar Awards Academy. Jejich hlasy budou následně sečteny a v polovině srpna budou oznámena jména pěti nejčastěji nominovaných podniků v osmi z deseti kategorií. Členové odborné poroty finalisty na přelomu srpna a září navštíví a z jejich hodnocení vzejde vítěz. Současně bude vybráno nejlepší koktejlové menu a uzavře se volba nejlepšího barmana. Slavnostní vyhlášení výsledků Czech Bar Awards proběhne 30. září ve Slovanském domě. Přesná pravidla soutěže, popis soutěžních kategorií, ale i seznam vítězů uplynulých ročníků naleznete na www.barawards.cz.



O Czech Bar Awards

Czech Bar Awards je prestižní soutěž, která oceňuje nejlepší bary, kavárny a kluby České republiky. Je vyhlašována každoročně odborným časopisem Barlife a pořádána ve spolupráci s Českou barmanskou asociací. Letos se koná již 7. ročník.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz