Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Vyhrajte originální dárky ze Sedlčan - Sedlčanský jarmark představuje výrobky tradičních českých řemeslníků

Vyhrajte originální dárky ze Sedlčan - Sedlčanský jarmark představuje výrobky tradičních českých řemeslníků

9. 2. 2015 – PRAHA - Sedlčanský jarmark otevírá brány. V neděli 1. března přivítá elektronické tržiště výrobce sedlčanských sýrů své první návštěvníky. Těm představí produkty tradičních českých řemesel: od vyšívaných kuchyňských rukavic, přes ručně dělané keramické konvičky na mléko, až po domácí marmelády.

Řemeslní sýraři na tomto místě propojí svoji tradici výroby sýrů na Sedlčansku s mistrovstvím ostatních zdejších řemeslníků. A jak se na tržiště dostat? Cesta vede přes tři unikátní kódy z krabiček od Sedlčanských sýrů.

Vyhrajte originální dárky

Jemné plísňové sýry patří mezi oblíbené delikatesy už od poloviny minulého století. Současní mistři sýraři chtějí nyní poukázat na tradici a českost Sedlčanských Hermelínů a přiblížit svým zákazníkům i další řemeslné výrobky z regionu.

„Kvalitní místní suroviny, úcta k tradičním postupům, poctivý přístup k řemeslu - to vše stojí u zrodu sedlčanských sýrů i dalších regionálních výrobků z našeho kraje, které vám přinášíme v rámci Sedlčanského jarmarku,“ uvádí Kamil Arnošt z marketingu Sedlčanských sýrů, a dodává: „Každý účastník soutěže, který nám zašle tři kódy z krabiček Sedlčanských Hermelínů, získá možnost vstoupit na náš internetový jarmark a ihned se dozví, zda získává některou z osmi cen: například ručně vyrobený keramický hrnek na mléko, kuchyňskou rukavici, nebo delikatesy, které se výborně hodí právě k našim sýrům - sedlčanské pivo Krčín, domácí marmelády a mnoho dalších.“

Jak soutěžit?

O produkty českých řemeslníků můžete soutěžit od 1. března 2015 až do konce dubna. Kupte libovolné 3 sýry značky Sedlčanský, pošlete unikátní kód z čísla šarže přes web nebo SMS ve tvaru „SYRY mezera Kód1 mezera Kód2 mezera Kód3“ na číslo 900 06 03 (cena SMS 3 Kč vč. DPH, službu poskytuje Erika, a.s., www.platmobilem.cz) a ihned se dozvíte, zda jste vyhráli. V případě výhry si můžete vybrat jeden z 8 různých ručně vyrobených produktů od sedlčanských řemeslníků. Ve hře je celkem 2000 dárků.

Podrobnější informace (kompletní pravidla) a registrace unikátních kódů naleznete na www.sedlcansky.cz.

Co může účastník soutěže vyhrát?


Kuchyňská chňapka z chráněné dílny

Barevné chňapky pro Sedlčanský jarmark vyrábí klienti chráněné dílny a stacionáře MELA, kteří bydlí a pracují přímo v Sedlčanech. Každý výrobek je jedinečný originál. Kromě praktického pomocníka si domů přinesete i dobrý pocit, že jste pomohli lidem, kteří to potřebují a dokážou to ocenit.

Čokoládové pralinky od Lucie

Lucie Glaister je skutečnou znalkyní čokolády, kterou vlastnoručně vyrábí ve své sedlčanské dílně. Její čokoládové pralinky jsou vyráběny jen z těch nejkvalitnějších surovin a jsou doplněny o zajímavé chutě. Na Sedlčanském jarmarku můžete ochutnat smetanovou pralinku s tymiánem, nugátovou pralinku s čokoládovými hoblinkami nebo pralinku z marcipánu.

Čatný a Marmeláda od kovářky

Receptura vznikla speciálně při příležitosti Sedlčanského jarmarku. Čatný uvařila pro milovníky bohatých chutí paní Kovářka, která podle svých slov zavařování a experimentování s různými chutěmi ovoce a zeleniny vypěstovanými v rodném kraji miluje už odmalička. Poctivý přístup a kvalitu výrobků z domácích surovin dnes oceňuje nejen její rodina, ale i spousta dalších labužníků. Tentokrát přichází s originální kombinací meruněk, feferonek a rajčat. Když si čatný naservírujete ke svému oblíbenému Sedlčanskému sýru, určitě si pochutnáte.

Marmeláda vařená s láskou obsahuje samé čerstvé domácí ovoce ze zahrádky. Recept na jahodovou marmeládu s jeřabinou vznikl přímo pro Sedlčanský jarmark v kuchyni paní Kovářky, kterou učila zavařovat její maminka. Kdo ochutná, pozná, proč se sladké pochoutky těší tak velké oblibě u dětí i dospělých.

Perníkové vajíčko z Počepic

Voňavý perník pochází z Počepic, kde ho ručně vyrábí rodina Hejhalových a jejich zaměstnanci. Na jednom kusu perníku se při výrobě podílí více než 15 párů rukou. Nápadité zdobení a báječná chuť z perníku dělají výborné dárky pro všechny, které máme rádi. Pro Sedlčanský jarmark vzniklo skutečně originální „kinder“ vajíčko s překvapením, které nebude nikde jinde k mání.

Keramické třítko z Vysokého Chlumce

Poctivě vypálená keramika se najde ve většině českých kuchyní. Keramická dílna pana Stanislava Nováka ve spolupráci se Sedlčanským připravila pro jarmark praktického pomocníka: kuchyňské keramické třítko na česnek. Na tradiční výrobě se podílí celá rodina Novákových – majitel firmy, jeho manželka i dvě dcery. Třítko můžete použít nejen na česnek, ale i na zázvor anebo nakládanou okurku.

Konvička na mléko z Ateliéru Radost

Tato konvička na mléko je k dostání pouze na Sedlčanském jarmarku. Byla ručně vyrobená v Ateliéru Radost, kde místní keramičtí mistři pokračují v regionální tradici, kterou také předávají ve svých kurzech keramiky.

Jarmareční speciál z Pivovaru Krčín

Kde se pivo vaří, tam se dobře daří! To dobře věděli už naši předci, a proto na svoje místní pivo nedali nikdy dopustit. V Sedlčanech na starobylou tradici navazuje pivovar Krčín, který na Sedlčanském jarmarku nabízí k ochutnání Jarmareční světlý ležák středně prokvašený, vyrobený ze třech druhů sladu. Zdejší pivo není pasterováno a při výrobě se nepoužívají žádné náhražky ani jiná aditiva. Pro dokonalou chuť totiž stačí slad, žatecký chmel a vysoce kvalitní pivovarské kvasnice.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: lucie.pilousek@neopublic.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz