Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Neseďte doma! Kulturní tipy pro Zlínský kraj

Neseďte doma! Kulturní tipy pro Zlínský kraj

11. 4. 2015 - VÝCHODNÍ MORAVA - Přejete si setkat s rybářem Jakubem Vágnerem, skladatelem Michalem Horáčkem, dát si pivo v kině nebo cokoliv jiného? Přinášíme vám zajímavé kulturní tipy pro příští týden.

Jakub Vágner, proslulý český sportovní rybář a držitel mnoha světových rybářských rekordů, se představí ve středu 15. dubna od 17:00 v Kině Hvězda v Uherském Hradišti. Pro splnění svého snu – zmapování největších a nejvzácnějších sladkovodních ryb planety – procestoval kromě Antarktidy všechny kontinenty. Vstupenky na akci stojí 150 Kč.

Michal Horáček, jeden z nejlepších českých textařů, se představí ve středu v 19:00 v Domě kultury Uherský Brod s hudebním recitálem „Mezi námi." Svou rozsáhlou tvorbu chce představit v projektu, který se stal hudební událostí roku. Dramaturgie večera se opírá o projekt zhudebněných villonských balad Český kalendář.

Ve čtvrtek 19. dubna se v Masarykově veřejné knihovně Vsetín uskuteční beseda Jihovýchodní Asie na kole. O pětiměsíční jízdě Thajskem, Laosem, Vietnamem a Kambodžou, o pestrobarevném světě buddhistických chrámů, městském mumraji, rozsáhlých pralesích, honosné koloniální architektuře asijských sídel i chudých bambusových přístřešcích obyvatel venkova, budou přednášet cestovatelé Dominika Sommerová a Martin Hessler. Akce začne v 17:00.

O Sibiři bude ve čtvrtek přednášet Tomáš Kubeš v Kině Máj v Uherském Brodě. Mluvit bude o divoké přírodě a jejích obyvatelích, o městě Jakutsk, o oslavách slunovratu, řece Leně či silnici koster. Přednáška začne v 18:00.

V Klubu kultury v Uherském Hradišti vystoupí ve čtvrtek populární zpěvačka Petra Janů se skupinou Golem. Koncert začne v 19:00, vstupné stojí 370 Kč, 350 Kč a 330 Kč.

V pátek 17. dubna se od 19:00 v prostorách vsetínského Kina Vatra uskuteční ojedinělý filmově-pivní dýchánek. Nabídne dokument Česká pivní válka a 4 druhy piva točeného do skla při i po projekci filmu. Na pivo tentokrát do kina!

V Domě kultury Kroměříž se v pátek uskuteční IX. ročník Showdance aneb Kroměřížské hvězdy tančí. Nabídne přehlídku nejlepších tanečních párů a formací ve standardních a latinskoamerických tancích. Uskuteční se od 14:00 do 17:00, vstupné stojí 150 Kč.

V sobotu 18. dubna si přijdou na své milovníci vína, pokud se vydají na košt do Jevišovky na Slovácku. Už šestý ročník této akce začne v 14:00.

Café club Uherský Brod zve v sobotu na Kaleidoskop Jana Rejžka. Poslechová diskotéka hudebního kritika a publicisty začne v 19:00.

V neděli 19. dubna bude možné ještě naposledy navštívit výstavu Panenky jako živé, umístěná je v Domě č.p. 155, hotel a pasáž Slunce v Uherském Hradišti. Otevřeno denně od 9:00 do 18:00. Vstupné stojí 50 Kč, děti zaplatí 30 Kč.

V Hale Vincentka v Luhačovicích vystoupí v neděli Dívčí saxofonový orchestr. Koncert začne v 15:30. Nabídku mnoha dalších akcí naleznete na www.vychodni-morava.cz.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz