Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Zlato v soutěži „KLASA Znojemská pečeně“ si vyvařili mladí kuchaři z Přímky

Zlato v soutěži „KLASA Znojemská pečeně“ si vyvařili mladí kuchaři z Přímky

19. 10. 2015 - ZNOJMO - Mezinárodní festival televizních a rozhlasových pořadů o gastronomii Znojemský hrozen přivítal návštěvníky letos již po sedmnácté. Tři dny doslova nabité chutí a vůní s mnoha doprovodnými akcemi.

Příprava oblíbené pochoutky z hovězího masa a sterilovaných okurek, mistr kuchař z francouzského Lyonu, veřejné projekce festivalových soutěžních pořadů v kině Svět, výstava dětských kreseb „Plný talíř malování“, soutěž o pivní speciály, propagace značky KLASA a regionálních potravin, slavnostní vyhodnocení festivalu s předáváním cen ve Znojemském divadle. Tak vypadal letošní ročník.

Jeho nedílnou součástí je i soutěž mladých kuchařů „KLASA Znojemská pečeně 2015“ a „KLASA Okurkový salát 2015“, probíhající pod záštitou Ing. Václava Stárka, prezidenta Asociace hotelů a restaurací ČR. Právě touto soutěží začínal ve čtvrtek patnáctého října festival Znojemský hrozen. Do soutěže se přihlásilo devět tříčlenných týmů mladých kuchařů a kuchařek do osmnácti let z celé republiky. Letos již potřetí poměřili své dovednosti u přípravy slavné znojemské pečeně. Navíc měli ještě další úkol, okurkový salát. Souběžně se soutěžícími připravoval stejné pokrmy také zahraniční host festivalu, přední francouzský kuchař Franck Sucillon. Profesní výkon, vizuální a chuťový dojem včetně prezentace předkládaných pokrmů hodnotila šestičlenná porota vedená zástupcem prezidia Asociace hotelů a restaurací ČR Milanem Nemravou.

Loňské první místo obhájili studenti oboru Kuchař- číšník z SOU a SOŠ Přímětická Znojmo. Martin Dobrovolný (KČ 3B), Roman Šálek (KČ 2A) a Kristýna Gábová (KČ 2A) vsadili na moderní úpravu této tradiční speciality. Variace znojemské pečeně a plněné roládky uzeným jazykem, okurkou a masovou směsí, s hovězím demi- glas, dýňovým nákypem a slaninovým chipsem porotu uchvátila. Pod skvělým vedením učitelky odborného výcviku Jarmily Dřevojanové si opět vyvařili zlato. Za okurkový salát získali pěkné třetí místo. Je vidět, že mladá generace kuchařů má tedy do budoucna určitě co nabídnout.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Autor/zdroj: Libor.Hanzal@sousoszn.cz
Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz