Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Přijďte si užít Uzený masopust do Edenu v Bystřici nad Pernštejnem

Přijďte si užít Uzený masopust do Edenu v Bystřici nad Pernštejnem

22. 1. 2016 – BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM - Akce Uzený masopust, která navazuje na známější Slavnosti moravského uzeného, se letos na Vysočině uskuteční 6. a 7. února 2016 v centru EDEN v Bystřici nad Pernštejnem.

Klobásky, šunky, zabijačkové speciality

Návštěvníci budou mít příležitost  se v zimním období podívat do nádvoří Centra Eden, které je v zimním období zavřené a nasát tak zimní atmosféru v centru. Vybraní uzenáři představí na akci své uzené maso, klobásky, šunky, zabijačkové speciality a další uzené dobroty. Všechny jejich produkty jsou zpracovány podle tradičních rodinných receptur a uzenáři zájemcům k dobru přidají recepty nebo postupy jak maso zpracovat.

Slavnosti uzeného v Bystřici pod Pernštejnem

Masopustní průvod, zvyky a tradice

Velký důraz bude kladen na masopustní zvyky, tradice a rituály. Chybět nebude ani velký masopustní průvod a masopustní dobroty. Podtext akce je však gastronomický. „Cílem je ukázat hostům, že tradiční moravská kuchyně má co nabídnout a věříme, že návštěvníkům uzenářské dobroty od lokálních uzenářů zachutnají. Chceme, aby se lidé naučili dávat těmto tradičním moravským a českým výrobkům přednost,“ vysvětluje organizátor Pavel Pichler z Centra Eden.

Doprovodný program pro děti i milovníky jídla

Kromě masitých pokrmů se příchozí dočkají bohatého doprovodného  programu, který ocení zejména s dětmi a milovnici jídla. Díky řezníkům návštěvníci zjistí, jak správně porcovat maso a jak zpracovat celého čuníka.  Milovníci uzeného se dozví jak správně maso nakládat a na jakém dřevě nejlépe udit. Nebude chybět ani oblíbená  kuchařská show s Karlem Nekolou z restaurace Borovinka či klání jedlíků, kteří tentokráte budou soutěžit v pojídání  přesně jednoho kila ovaru. Sládek minipivovaru Eden pro tuto příležitost přichystal speciální uzené pivo a k  dobrému jídlu i pití zahrají i muzikanti.

Slavnosti uzeného v Bystřici pod Pernštejnem

Na zahřátí svařák, pro zábavu divadlo a mini zoo

K zahřátí návštěvníkům poslouží svařák, grog a další nápoje. Děti se zase  zabaví na divadle, prohlídkou hospodářských zvířat v mini ZOO farmy Eden  anebo v některé z přichystaných soutěží. Ke vstupence za 100 Kč dostane každý návštěvník ovarovou polévku

Milovníci uzeného se mohou těšit také do Brna, kde se o měsíc později uskuteční akce Slavnosti moravského uzeného.

Více informací www.centrumeden.cz

Zdroj foto a text: Pavel Pichler

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz