Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Achim Šipl bude reprezentovat Česko na Mistrovství světa v míchání nealkoholických drinků

Achim Šipl bude reprezentovat Česko na  Mistrovství světa v míchání nealkoholických drinků

10. 6. 2016 - Jeden z nejlepších světových barmanů Achim Šipl známý svou vášní k mixologickým (umění míchání nápojů - Slovník cizích slov) experimentům zvítězil národním kole soutěže Mattoni Grand Drink s originálním koktejlem nazvaným Cou Cou - hruškovo-broskvovou romancí .

Cou Cou je jméno písničky z třicátých let, ale byla to také přezdívka jedné karlovarské tanečnice, která randila s mým strejdou Willym. Jednou mu napsala milostný dopis, v němž vzpomínala na večer před vášnivou nocí. Seděli mezi dvěma stromy – broskvoní a hrušní,“ vypráví Achim Šipl story k drinku.

Jestli je tenhle příběh pravdivý nebo ne, na to se musíte zeptat samotného autora koktejlu. Základ chuťového rozložení nápoje nicméně vyjadřuje přesně. Tvoří jej hruškový a broskvový džus, dále yuzu pyré, čaj genmaiča s pečenou rýží, kokosový olej a minerální voda.

02734-Cou-Cou-758x800.jpg

Obsažený čaj a yuzu napovídají, že Achim v poslední době pracoval s asijskými surovinami. O to, aby chuť genmaiči pronikla do studené vody, se stará kokosový olej – superpotravina a nositel chuti, kterou navíc pěkně zakulatí. Pečenou rýži cítíte ve finiši jako zajímavý dotyk oříškových tónů. Kyselou složku reprezentuje nyní módní yuzu.

Zajímavostí je vlastnoručně vyrobený modrý tácek a foodpairingové sousto v podobě hruškové marmelády, sušené broskve, jedlého písku z nadrcené karamelové Lotusky a trochy kokosu.

recept:

Cou Cou

0,5 g kokosového oleje

3 g čaje genmaiča

2 cl yuzu pyré Monin

3 cl Granini hruška

3 cl Granini broskev

dolít Mattoni perlivou

Zdroj text a foto: www.nepijubrecky.cz

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz