Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Ve Znojmě dostanete pořádnou nakládačku!

Ve Znojmě dostanete pořádnou nakládačku!

18. 7. 2016 - Řeč není o hrozbě fyzického ataku, ale o okurkách nakládačkách, které ke Znojmu od nepaměti neodmyslitelně patří. Všichni milovníci této zelené pochoutky jsou 5. a 6. srpna zváni na devátý ročník Slavností okurek, které v první srpnový týden ovládnou centrum královského města Znojma.

Znojmo je okurkami proslulé daleko za hranicemi kraje i naší republiky, v letních měsících je v žádném případě nemůžeme opomenout, měsíc srpen tak ve Znojmě patří tradičním Slavnostem okurek. Právě v 16. století, které ve speciálním kalendáři akcí věnovaných 790. výročí od povýšení Znojma na královské město symbolizuje srpen, totiž opat Sebastian Freytag přiváží z Uher první semena okurek. Znojemská okurka přinesla městu novou slávu a začlenila se k pokladům moravské národní kuchyně.

Hlavní program Slavností okurek, jejichž pořadatelem je Znojemská Beseda, proběhne na Masarykově náměstí, kde se již na počátku minulého století konaly velké okurkové trhy. Ve spolupráci se značkou Znojmia, partnerem akce, zde budete mít možnost ochutnat a zakoupit nejen šťavnaté nakládané okurky, ale i jiné druhy nakládané zeleniny. Ty po oba dva dny doplní i výběr z nabídky dalších produktů v rámci farmářských trhů.

„Velmi rádi jsme přijali nabídku partnerství této tradiční akce. Okurky Znojmia patří mezi naše vůbec nejúspěšnější výrobky. Již dlouhé roky je vyrábíme podle tradiční receptury, kterou si pečlivě chráníme a která je stále stejná kvůli tomu, že zaručuje osvědčenou kvalitu, na kterou jsou spotřebitelé zvyklí,“ říká Martin Štrupl, generální ředitel společnosti Hamé.

V pátek 5. srpna se můžete těšit na originální gastroshow, při které okusíte nevšední speciality připravené z okurek mistry kuchaři Jiřím Lotem, Václavem Šmerdou a Romanem Ťulpou. Zastavit se můžete u stánku Káva - ProtiProudu, kde se dozvíte, jak správně tolik oblíbený nápoj připravit, naopak u stánku znojemského Illegal baru se budete moci osvěžit kvalitními míchanými koktejly. Atmosféru pátečního dne oživí flašinetář, cimbálová muzika Denár či večerní koncert kapely Šarivari Swing Band.

Sobota 6. srpna bude v zájmu hledáčku návštěvníků slavností především díky atraktivním soutěžím o Nejlepší sterilovanou okurku a o Nejlepší rychlokvašku, ale letos i nově soutěží v plnění zavařovací sklenice okurkami na čas a přesnost, do které se budete moci přihlásit přímo na místě (pořadatel si dle počtu přihlášených vyhrazuje právo pozastavit registraci soutěžících po naplnění jejich kapacit). Grilované speciality pro vás v tento den nachystá Farma rodiny Němcovy, hudby chtivým zahraje kapela Sešup a nestárnoucí Greenhorns s legendárním Janem Vyčítalem.

 

02801-Plakat_A1.jpg

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz