Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Konec února ve znamení fašanků

Konec února ve znamení fašanků

22. 02. 2017 - VÝCHODNÍ MORAVA -Poslední dny února budou na Východní Moravě patřit fašankům a masopustnímu veselí.

V kopaničářské obci Strání na moravsko-slovenském pomezí se letos fašank bude slavit od 24.2. - 28. 2. 2017 (pátek - úterý) a bude to již po třicáté. Bohatý program s názvem Festival masopustních tradic zde probíhá vždy na přelomu února a března již od roku 1987. Začíná vždy v pátek, pět dnů před Popeleční středou a končí v úterý masopustní obchůzkou, při které „fašančáři“ všech věkových kategorií tančí ojedinělý mečový tanec Pod šable. Festival ve Strání je největším festivalem masopustních tradic v České republice. www.strani.cz/fasank

Svůj fašank bude mít také město Vsetín, program v sobotu 25. února začne v 10:00. Více k fašanku v tomto městě na www.vychodni-morava.cz/akce/118439/.

Hanácké náměstí v Kroměříži bude v sobotu 25. února dějištěm Masopustního jarmarku, potrvá od 9:00 do 18:00. Připravena bude řada dobrot, od moravské zabíjačky po košt vína, ale také zábavný hudební program s cimbálovou muzikou a samozřejmě tradičním průvodem masopustních masek.

V neděli 26. února zažije Uherský Brod tradiční Fašankovou obchůzku městem s pochováváním basy. Masopustní průvod se vydá v 13:30 hodin od Domu kultury a bude mít postupné zastávky. Před radnicí v 15:30 přijmou fašančáry představitelé města. Proběhne zde též fašankové vystoupení souborů. Od 16:00 proběhne v zahradě Panského domu „smuteční obřad“ Pochovávání basy.

Zdroj: PhDr. Dana Daňová, ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz