Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Znojmo láká na kulturu

Znojmo láká na kulturu

29. 06 . 2017 - ZNOJMO - I letos vám Znojemské kulturní léto přináší lákavé možnosti kulturního vyžití – rozmanitá hudební a divadelní vystoupení, ochutnávky vín, jezdeckou show či oblíbené letní kino.

„Myslím, že se nám v rámci našich možností podařilo pro místní i návštěvníky města připravit opravdu pestrý program plný nevšedních zážitků, z kterého snad každý vybere to, co ho zajímá. Strávíte příjemný letní večer v krásných historických zákoutích, potkáte ponocného, osvěžíte se znojemským vínem či pivem nebo shlédnete noční město shůry radniční věže. Znojmo si doslova vychutnáte všemi smysly,“ zve na letní zážitky ve Znojmě František Koudela, ředitel pořádající Znojemské Besedy.

Po celý červenec a srpen je připraven program na nádvoří Domu porozumění na Slepičím trhu, kde se nachází také vchod do Znojemského podzemí. Program bude pravidelně vždy ve středu večer – hudba různých žánrů, řízené ochutnávky vín, v dalších termínech proběhnou 4 komorní představení Divadelního spolku Rotunda – letos premiéra hry Dámský gambit v režii Václava Berana. Naplánováno je i představení Divadelního spolku Rotunda v hradebním příkopu – Hadrián z Římsů 11. 7. a 8. 8.

Diváci se mohou těšit na jezdeckou show Divadelní a kaskadérské společnosti Štvanci s názvem Konkurz na mušketýra – 13. 7. v hradebním příkopu u Střelniční věže, nebude chybět prohlídka věže a historické hry pro děti.

Filmové léto v Kapucínské zahradě u Vlkovy věže se uskuteční v červenci – pět filmových večerů od 23. do 27. 7. Budete mít možnost shlédnout filmy Bezva ženská na krku, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Špunti na vodě, Všechno nebo nic a Limonádový Joe.

Ve dnech 25. – 29. 7. se v ulicích centra města Znojma uskuteční Výtvarné sympozium, které pořádá spolek Umění do Znojma. Kolemjdoucí budou moci sledovat umělce při jejich tvorbě a pokud se jim některé z vytvořených děl zalíbí, budou mít příležitost získat jej v dražbě.

V prostoru vyhlídky na Káře pod Mikulášským kostelem proběhne 3. 8. Koncert herce a zpěváka Petra Vondráčka.

V pátky a soboty a také ve dnech Znojemského hudebního festivalu a festivalu Znojmo žije divadlem ve večerních hodinách mohou návštěvníci Znojma potkat v ulicích historickou postavu ponocného. 30. 6., 4. a 18. 8 proběhne večerní prohlídka Radniční věže s ponocným.

Na program Slavností okurek se můžete těšit 4. a 5. srpna, letos probíhá jejich už 10. ročník. Kromě tradiční soutěže o nejlepší sterilovanou okurku a rychlokvašku proběhne letos nově Soutěž sterilovaných okurek pro komerční zpracovatele, letos se tak uskuteční nultý ročník této soutěže. Výsledky budou oficiálně oznámeny v rámci Slavností okurek. Ostrý start soutěže předpokládáme v roce

2018. Pro letošní ročník budou součástí hodnotitelského panelu také dva zástupci technologické fakulty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se zaměřením na potravinářskou technologii. Slavnosti okurek provází bohatý program – kromě zmíněných soutěží to jsou oblíbená gastroshow, trhy, instalace zemědělské techniky či večerní hudební vystoupení. Slavnosti proběhnou na Masarykově a Horním náměstí propojených ulicí Obrokovou.

Festival Znojmo žije divadlem se uskuteční 16. – 20. 8., jeho symbolem a hlavní scénou bude opět šapitó na Horním náměstí. Některá představení se odehrají i na jiných místech jako je znojemské divadlo, hradební příkop nebo sál Znojemské Besedy. Nebudou chybět poutavá pouliční představení. Z nabitého programu lze uvést:

BuranTeatr – Kabaret U Vrtaného kolena aneb Rozbijte prasátka, přátelé

cenami ověnčené brněnské divadlo přiveze do Znojma ekonomický kabaret, komediální thriller, cynický stand up

Víťa Marčík – Robinson Crusoe

mistrný vypravěč, který Vás vtáhne do děje

Boris Bronski

sólové představení berlínského mima Michaela Aufenfehna, vynálezce typu masky

Maskenpanoptikums, který významně ovlivnil legendární německý soubor Familie Flöz

Divadlo na zábradlí – Mackhbeth

troufale drzé zpracování klasické tragédie v anglickém jazyce pro naprosté začátečníky

(s titulky)

Bratři v tricku – Funus – novocirkusový pohřeb festivalu

03468-456ZKL2017_Dvorecek(1).jpg

Zdroj: Jaroslav Chaloupecký, Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz