Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

V Lázních Luhačovice slavnostně otevřeli první etapu pěší zóny

V Lázních Luhačovice slavnostně otevřeli první etapu pěší zóny

28. 06. 2017 - LUHAČOVICE - Od poloviny června začal sloužit veřejnosti nový dvousetmetrový úsek pěší zóny v lázeňském areálu v Luhačovicích vedoucí od pískové plochy u hotelu Jurkovičův dům směrem do centra města.

Slavnostní otevření proběhlo ve čtvrtek večer 22. června před zahájením koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR za účasti hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, starostky Luhačovic Marie Semelové, generálního ředitele akciové společnosti Lázně Luhačovice Eduarda Bláhy a Milana Veleckého, zástupce realizační firmy 3V&H. Informoval o tom výkonný ředitel lázní Ing Jiří Dědek, MBA.

,,Po nedávno dokončené revitalizaci lázeňského parku, která se týkala zeleně, zahájila akciová společnost Lázně Luhačovice na jaře projekt rekonstrukce zpevněných ploch v lázeňském areálu. Předmětem první etapy byl právě frekventovaný úsek pěší zóny vedoucí od hotelu Jurkovičův dům podél řeky Šťávnice. Za použití stejného povrchového materiálu se tak plynule navázalo na pěší zónu ulice Dr. Veselého vedoucí do centra města. Nový povrch získaly rovněž chodníky mezi Inhalatoriem a Jurkovičovým domem. Nahrazeny byly i letité lavičky novými. Ve spolupráci s městem Luhačovice bylo navíc obnoveno veřejné osvětlení. Prodloužení pěší zóny je tak dalším příspěvkem akciové společnosti ke zvýšení atraktivity celého lázeňského území,“ uvedl J. Dědek.

03469-458_Slavnostni_otevirani_pesi_zony_22.6.2017_2_1575x1050.jpg

M.Velecký k tomu dodal: „Jsme velmi rádi, že se celé dílo podařilo dokončit přesně podle plánu jen za tři měsíce. Včasná realizace tohoto projektu byla pro nás prioritou.“ Projekt byl plně financován z prostředků Lázní Luhačovice, a.s., a celkové náklady dosáhly 10,2 mil. Kč včetně DPH.

„Jen o pár dní později na konci června bude dokončena navíc ještě jedna část zpevněných ploch v lázeňském areálu. Na místě původní cesty podél Lázeňské polikliniky od cukrárny po parkoviště vznikne nová komunikace o šířce pěti metrů a zároveň i pěší zóna zhotovená z kvalitní pojezdové dlažby. S výjimkou osvětlení, jehož pořízení financovalo město Luhačovice, je i tato část rekonstrukce plně hrazena akciovou společností Lázně Luhačovice. Vynaložená částka dosáhla 2,5 mil. Kč včetně DPH,“ konstatoval J. Dědek. 



Zdroj: Ing. Štefan Kuča, PR agentura PAPER LIFE
Redakčně kráceno

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz