Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

DEN MUŽŮ SE BLÍŽÍ! V LISTOPADU SLAVÍ VŠICHNI MUŽI. DEJTE MU DÁREK, KTERÝ HO NADCHNE

DEN MUŽŮ SE BLÍŽÍ! V LISTOPADU SLAVÍ VŠICHNI MUŽI. DEJTE MU DÁREK, KTERÝ HO NADCHNE

16. 11. 2017 - Věděli jste, že i muži mají svůj mezinárodní den? Ne, nezoufejte. Ví to málokdo. Dokonce ani většina z nich o tom neví. Přesto je to už 18 let, kdy se kromě Dne žen a Dne matek začal slavit i Mezinárodní den mužů.

Čím však v tento svátek, jehož smyslem je utužovat vztahy v rodinách a současně upozornit a připomínat kladné mužské vzory, obdarovat muže? Koupí kvalitního alkoholu - například té nejlepší skotské whisky - se určitě trefíte do černého.

Tento svátek, jehož smyslem je upření pozornosti ke zdraví mužů, posílení genderové rovnováhy a k roli mužů v současné společnosti, připadá na 19. listopad. Letos ho tedy budou muži slavit v neděli. Koho přesně se však týká? Prostě všech pánů. Nemusíte obdarovat pouze partnera. Můžete dárkem poděkovat i svému tátovi, bratru či kolegovi, kterého si vážíte.

Muži slaví ve více než 70 zemích

Historie tohoto Dne mužů sahá do 60. let 20. století. Oficiálně jej ale poprvé vyhlásil až 19. listopadu 1999 v Trinidadu a Tobagu. Nápad se záhy šířil dál a zanedlouho se připojili muži na Jamajce, pak v Austrálii a postupně až do současnosti následovalo tuto myšlenku více než 50 států na celém světě.

 

O jeho prosazení se nejvíce zasloužil profesor Thomas Oaster, právník, který se zabýval hájením mužských práv.  Ten chtěl vytvořit speciální svátek, jež by se odlišoval ode Dne otců. „Máme sice Den otců, ale co mladí chlapci, teenageři a muži, co děti nemají,“ zdůvodňoval potřebu začít tento Den mužů slavit.

 

Jaký dárek muži ocení?

Způsoby slavení mezinárodního dne mužů jsou po celém světě různé. Někde se pořádají dokonce i speciální osvětové přednášky, mírové pochody či diskuse o postavení mužů ve společnosti. Čeští muži o existenci tohoto svátku převážně vůbec netuší. Jaký však dárek zvolit? To nám ženám většinou dělá problém i na Vánoce. Když však obdarujete muže kvalitním alkoholem, například nejprodávanější skotskou whisky Johnie Walker Black Label, již pil i samotný Winston Churchill, určitě tím chybu neuděláte.

 

Produktový tip:

JOHNNIE WALKER BLACK LABEL

Johnnie Walker Black Label je nejprodávanější luxusní skotskou světa, kterou měl v oblibě i Winston Churchill. Je krásné zlaté barvy, s jemně sladkou vůní a s dlouze odeznívajícím „hedvábným” koncem. Současnou podobu vytvořil vnuk Johna Walkera Alexander v roce 1909.

 

03762-38180918216_83690ff322_m.jpg

 

Zdroj: Sylvie Micková, Account Executive

Foto: Lucie Firlová

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz