Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Na zlínském Obchodním domě se chystá jedinečný gastronomický projekt: Bistrotéka Valachy

Na zlínském Obchodním domě se chystá jedinečný gastronomický projekt: Bistrotéka Valachy

23. 4. 2018 - ZLÍN - S vrcholící rekonstrukcí zlínského Obchodního domu postupně přibývá informací, jaké obchody, restaurace a další služby návštěvníci naleznou v této legendární baťovské dominantě po jejím opětovném otevření.

Společnost Prior, která je majitelem a investorem budovy, vyhradila obchodní pasáži spodní dvě podlaží a výběr nájemců podřídila cíli vytvořit z ní stylové místo pro nakupování i setkávání milovníků dobrého jídla a kvalitních produktů a služeb v souladu s moderními trendy. Již dříve také Prior informoval, že se do obchodní pasáže vrátí supermarket Billa a nově přibyde drogerie DM.

Další čerstvě potvrzená novinka jistě potěší milovníky kvalitní gastronomie a poctivých produktů. Zhruba pětinu obchodní pasáže obsáhne gastronomický koncept nazvaný Bistrotéka Valachy. Otevření je plánováno na září 2018. Podnik bude provozovat zlínská společnost HP TRONIC, která zde plánuje zúročit své mnohaleté zkušenosti s fungováním úspěšných hotelů Lanterna a Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice. Ty jsou kromě wellness služeb vyhlášené i prvotřídní regionální gastronomií.

 

04145-Bistroteka1.jpg

 

Dosud přitom HP TRONIC prezentoval jen záměr pronajmout si prostory ve vyšších poschodích, kde zřídí sídlo firmy a v dalších letech vybuduje hotel s wellness centrem a zážitkovou restaurací. „Myšlenka, že bychom ve Zlíně zřídili ještě gastronomický koncept jiného typu, než je u nás běžné, v nás zrály delší dobu. Nakonec jsme se rozhodli do toho jít, protože tak unikátní prostor na tak jedinečném místě bychom v budoucnu těžko hledali. Chceme zde vytvořit místo nakupování i setkávání gurmánů, milovníků dobrého jídla, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní suroviny. Několik vzájemně propojených gastro provozů bude rozmístěno v propojených prostorách prvního a druhého patra,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky.

Bistrotéka Valachy obsáhne 800 metrů čtverečních a nabídne uplatnění 60 zaměstnancům v kuchyni, pekárně a cukrárně, obsluze a na dalších pozicích. „Jsme otevření nejen zájemcům z oboru, ale i těm, kteří se třeba dosud věnovali jiné profesi, ale chtěli by začít dělat něco jiného a baví je dobré jídlo. Právě nadšení pro věc je u nás důležitým kritériem. Věřím, že filozofií, krásnými prostory a nabídkou hodnotných benefitů nabízených naší společnosti HP TRONIC, které nejsou v gastronomii běžné, přivedeme do týmu ty správné lidi,“ dodal Tomáš Blabla.

 

04145-Bistroteka2.jpg

 

Jádrem podniku bude bistro s celodenní nabídkou snídaní, obědových menu i večeří z lokálních surovin i vlastních produktů. Počítá se i s pořádáním rodinných obědů nebo brunchů, to vše s posezením až pro 100 návštěvníků a s výhledem na Zlín.

Součástí bude také obchod s vybranými potravinami. Hlavním lákadlem má být vlastní, manuálně vyráběné pečivo včetně poctivého kvasového chleba. „Sortiment sestavujeme pod heslem „u nás nemusíte číst etikety“. Řada i takzvaně zdravých výrobků totiž obsahuje zbytečná éčka a nežádoucí přídavky, které například nepřirozeně prodlužují životnost výrobku. My budeme garantovat, že co u nás lidé koupí, splňuje přísnější nároky. To vše i se službou „objednej a vyzvedni“. Zákazníci zde najdou jak běžné, tak maloprodukční potraviny, farmářské a lokální produkty či autentické zahraniční potraviny klasické kuchyně v top kvalitě, od masných výrobků přes sýry a nápoje až po ovoce, zeleninu a bylinky,“ uzavřel Tomáš Blabla.

Prostory Bistrotéky doplní také lounge bar s možností posezení až do nočních hodin, kuchařská škola nebo kornuterie, v níž se budou „do ruky“ prodávat různé pochutiny lákavě servírované „do ruky“ v papírových kornoutech. „Věříme, že tato zajímavost zaujme především návštěvníky z řad studentů,“ uzavřel Tomáš Blabla. Počítá se také s pořádáním doprovodných akcí – od speciálních degustačních večerů až po tématické sezónní trhy.

 

04145-Bistroteka3.jpg

 

Více informací: www.bistrovalachy.cz

 

 

 

Zdroj: Martina Žáčková, Resort Valachy Velké Karlovice

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz