Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Co chutná mladým? Šampionem se stalo bílé víno!

Co chutná mladým? Šampionem se stalo bílé víno!

16. 7. 2018 - Vítězem prvního ročníku mezinárodní soutěže vín „Co chutná mladým 2018“ se stal Ryzlink rýnský 2010 z řady Terroir Moravia ze Zámeckého vinařství Bzenec.

Stejné vinařství obdrželo i ocenění pro nejlépe hodnocenou kolekci vín. Soutěž byla uspořádána spolkem Mladí vinaři.

Mezi 200 víny zvítězil moravský Ryzlink rýnský 2010 z řady Terroir Morava Zámeckého vinařství Bzenec. „Kdo čekal, že mladí budou automaticky dávat přednost mladým vínům, byl asi výsledky soutěže překvapen. Naše víno bylo v celé soutěži úplně nejstarší, a potvrdilo tak skutečnost, jak nároční a na kvalitu zaměření jsou mladí konzumenti vína,“ komentuje Bořek Svoboda, ředitel vinařství, a dodává: „Jsou to stále častěji právě mladí, kteří určují trendy a pro které musí vinaři najít odpovídající a kvalitní vína.“

 

04318-Ryzlink_rynsky.jpg


Vítězství vyzrálého vína jen dokazuje, že mladí lidé dokážou ocenit kvalitní a starší ročníky a jejich harmonii. Nenechají se jen tak omráčit prvoplánovými víny s opojnou aromatikou. Chuť vítězného Ryzlinku je charakteristická svým geografickým původem – regionem Podluží. „Je to komplexní, vyzrálé víno, které potěší svou jemností i chuťovou rozmanitostí, pro daný region zcela typickou. Právě kvalita a plná chuť s tóny žlutého melounu a sušeného sena stály za úspěchem v podobě titulu Šampiona v soutěži vín pro mladé,“ prozrazuje charakteristiku vína Bořek Svoboda za Zámecké vinařství Bzenec.

První ročník mezinárodní soutěže „Co chutná mladým (Taste of youth)“ se konal v Centru Excelence Národního vinařského centra ve Valticích. Přes 200 vín posuzovalo třicet profesionálních degustátorů do 42 let věku, třetina z nich byla ze zahraničí. Hodnotila se vína také z Rakouska, Německa a Slovenska.

 

 

 

 

Zdroj: Dominika Uhrová

Foto: Zámecké vinařství Bzenec

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz