Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE
Navštivte také naši fanpage na Facebooku!
Četli jste už článek Kdo "vaří" z vody? Jakou šlehačku používáte?
 
67%
 ve spreji
 
33%
 vlastní výroba
 
0%
 jinou
 
0%
 nepoužívám vůbec

Šerák zdobí další medaile

Šerák zdobí další medaile

02. 10. 2018 - Holba Šerák rozšiřuje svoji sbírku ocenění o další medaili, tentokrát stříbro ze soutěže České pivo.

Za posledních 10 let získala oblíbená jedenáctka z Jeseníků celkem 28 medailí za svoji jedinečnost a prvotřídní kvalitu.

Odborní degustátoři oceňují chmelové aroma v kompozici s harmonickou plnou chutí, přesvědčivou hořkost a výborný říz. Tyto vlastnosti získává Holba klasickou technologií výroby, tedy tradičními postupy, které dávají pivu čas vzít si ze sladu i chmele to nejlepší. Je to pivo z horských pramenů a má jejich neutuchající jiskru. Právě ona spolu s vábivým aroma a vysokou pitelností vybízí k dalšímu napití a delšímu posezení.

„Zase to cinklo a to je dobrá zpráva pro všechny příznivce dobrého piva. Šerák je favoritem značky a ke svým úspěchům letos přidal další 3 medaile. Jsme rádi, že chutná degustátorům stejně jako konzumentům,“ říká k ocenění Luděk Reichl sládek pivovaru. Jedni i druzí oceňují osobitou charakteristiku Holby a stabilní kvalitu, kterou si ryzí pivo z Jeseníků nekompromisně drží. Důležitá je i jeho vysoká pitelnost, jedna ze zásadních vlastností pro piva vyráběná tradičním způsobem typická.

Šerák ročně naplní 40 milionů půllitrů, to je 200 tisíc hl a více než polovina celkové produkce hanušovického pivovaru. Dříve regionální pivo si každoročně získává nové příznivce, pro které je důležitá nejen chuť piva, ale i původ surovin, ze kterých vzniká a způsob výroby.
V případě Holby konzumenti vědí, co pijí.  Holba je pivo z horských pramenů a sladu i chmele z Moravy. Slad pochází ze sladovny v Zábřehu na Moravě, kde zpracovávají  světově proslulé hanácké ječmeny i podhorské ječmeny z oblasti Jeseníků. A z domácí produkce je také chmel. Do Holby míří chmel z nedalekého Tršicka, který díky svému složení a vysoké kvalitě patří k pivovarnicky nejvyhledávanějším. „Náš chmel dává pivu nejen vábivé aroma, ale výrazně se podepisuje do chuti a hořkosti piva. Stejně jako u vody a sladu sázíme na kvalitu a současně i zpracování plodiny. Všichni naši dodavatelé jsou prověřeni letitou spoluprací,“ komentuje význam chmele Luděk Reichl.

Holba je spolu s pivovary Zubr a Litovel součástí moravské pivovarnické skupiny PMS se sídlem v Přerově.  Degustační výsledky a rekordní počty získaných medailí potvrzují, že jde o piva mimořádné kvality a jedinečné chuti.

Zdroj: Hana Matulová, mediální zástupce pivovaru Holba

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2018, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz