Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

MŇAM! GASTROFESTIVAL NABÍDNE NETRADIČNÍ POCHOUTKY

MŇAM! GASTROFESTIVAL NABÍDNE NETRADIČNÍ POCHOUTKY

13. 05. 2019 - Kroměřížské výstaviště letos poprvé nabídne akci pro milovníky světových chutí. 18. května 2019 se zde uskuteční dlouho očekávaná akce Mňam! Gastrofestival.

Začneme popořadě, jelikož program je na jeden den opravdu velmi pestrý a nabitý. Protože se jedná o akci spojenou s jídlem, nesmí tady chybět speciality, které běžný smrtelník denně neobědvá. Na Mňam! festivalu přivítáme kuchaře z Gruzie, kteří připraví tradiční pirožky, nebo typický zapečený sýr chačapuri. Pokud vaše gastrosrdce bije třeba v barvách italské trikolory, těšte se. Pravou italskou pastu míchanou uprostřed bochníku parmazánu, nebo lahodnou boloňskou omáčku dostanete také.

Dále přijedou i mistři grillů se steaky ze všech různých druhů masa a to včetně toho pravého argentinského. Dáváte přednost dobrému šťavnatému burgeru? Není problém! Mistrů “burgrařů” dorazí hned několik i se speciály, jako je hamburger v černé bulce nebo s telecím masem. Z české kuchyně budou vařit ti nejlepší a připraví vám tradiční guláš, držťkovou polévku nebo čerstvě uzený bůček s křenem. Na Výstavišti Kroměříž bude k vidění hned několik food trucků, mezi nimi i jeden z největších v České republice! Dvanácti tunový kolost - GrillPub foodtruck s mobilní kuchyní.

Jako správný gastrofestival, i Mňam! nabídne opravdu netradiční pochutiny. Můžete zde zažít premiéru se šneky na talíři, pochroupat svou první smaženou kobylku nebo si dát luxusní chobotnice a vysrknout lahůdku milionářů - ústřici. Sladkou tečku vyberete hned na několika místech. K dostání budou originální donuty, domácí raw a bezlepkové dobroty, domácí zmrzlina a k tomu skvělá káva, připravená přímo na místě z mobilní pražírny.

Ohledně sladké tečky máme speciální lákadlo. Svou účast totiž potvrdila velmi talentovaná účastnice kulinářské soutěže MasterChef - Kateřina Kolbová, známá také jako LadyBaker.

Když už jsme nakousli souteže, nesmíme opomenout ani první ročník klání jedlíků typických hanáckých vdolků - Hanácké Vdolek 2019.

Kromě jídla, o kterém gastro festivaly bezesporu jsou, je ale připravený také zábavný program pro malé i velké. Na pódiu bude celým dnem provázet český herec a průkopník gastroturismu - Lukáš Hejlík.

 

Zdroj: PR

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz