Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Májové slavnosti ve Znojmě

Májové slavnosti ve Znojmě

25. 04. 2019 - Květen se ve Znojmě ponese v duchu Májových slavností. Těšit se můžete na 7 akcí, které spojuje kultura, gastronomie a nespočet zážitků. Podívejte se nyní na jejich přehled.

Přehlídka dechových hudeb

Májové slavnosti odstartuje ve středu 1. května Přehlídka dechových hudeb ve společenském centru Dukla. Moderovat ji bude Karel Hegner, jeden z nejznámějších tváří lidové hudby a folklóru. Těšit se můžete na vystoupení kapel Dubňanka, Skaláci, Amatéři z Dobšic, Túfaranka a Kumpanovi muzikanti. Akce začíná ve 13 hodin a vstupenky si můžete zakoupit prostřednictvím webu, v Turistickém informačním centru nebo na místě.

Majáles

Úterý 7. května bude Horní náměstí patřit znojemským studentům a jejich oslavám krás studentského života. Majáles zahájí velkolepě pojatý průvod studentů městem. Můžete se těšit na vystoupení Majka Spirita, skupiny Maniac a v neposlední řadě také na vystoupení dvojice Paulie Garand a Kenny Rough. V několika vstupech představí své street – dance umění také znojemská taneční skupina CSB. Přijďte se podívat, kdo se stane letošním králem a královnou Majálesu.

Dny partnerských měst

Dny partnerských měst se budou letos konat ve dnech v pátek 3. a v sobotu 4. května, tradičně na Horním náměstí. Po oba dny se návštěvníci budou moci seznámit s gastronomií a kulturou všech partnerů města Znojma. V letošním roce přivítáme Retz, Strzegom, Nové Zámky, Bratislavu Ružinov, Pontassieve, Trento Pivo a Villazzano, Chrudim a také přivítáme nového partnera – Jihoafrickou republiku. Těšit se můžete na bohatý program plný hudby a tance.

Více informací o program naleznete na www.znojmocity.cz.

Jarovín Rosé

Úterý 7. května nebude patřit jen oslavám studentů, probíhat totiž bude oblíbená přehlídka růžových vín, klaretů a sektů – Jarovín Rosé. Nově se bude odehrávat v Domě umění na Masarykově náměstí. Kromě kvalitní gastronomie se můžete těšit na degustaci až 180 růžových vín a 70 sektů a frizzante.

Více informací naleznete na www.jarovin.cz.

Festival vín VOC Znojmo

8. květen pravidelně patří Festivalu vína VOC Znojmo, který uvede nově certifikovaná vína s označením VOC. Program festivalu nebude probíhat pouze na Horním náměstí, znovu se rozšíří také do tzv. odrůdových ulic a nově se můžete těšit také na Sklepní uličku. Den plný vynikajícího vína doplní jedinečná gastronomie snoubící se s tímto lahodným nápojem. Na Horním náměstí vystoupí hned několik hudebních a tanečních souborů. Kromě tradičního vystoupení Folklorního souboru Dyjavánek a Cimbálové muziky Antonína Stehlíka se můžete těšit na dívčí kapelu Vesna, která vás svým vystoupením vtáhne do slovanských tradic folklóru, nebo na pěvecký sbor Ženičky a Klebetnice. V rámci akce také proběhne soutěž o vinnou rentu.

Více informací o programu naleznete na www.vocznojmo.cz.

Muzejní noc

Za Napoleonskými bitvami a vojenským lazaretem se vydáme 17. května v rámci Muzejní noci. Historický program připravilo Jihomoravské muzeum v Minoritském klášteře a v Domě umění. Pro rodiny s dětmi jsou připraveny tvůrčí dílničky, šermířská vystoupení a ohňová show skupiny Albion. V rámci této akce otevře pro návštěvníky zdarma také Expozici pivovarnictví a to od 19 do 22 hodin.

Více informací naleznete na www.muzeumznojmo.cz.

Garage Design

Pátek 17. a sobota 18. května je termínem konání 7. ročníku přehlídky originální autorské tvorby Garage Design, na jehož organizaci Znojemská Beseda spolupracuje s občanským sdružením Umění do Znojma. Garage Design se jako v loňských letech koná na Horním náměstí, kde budete mít možnost nákupu originálních výrobků přímo od designérů. Připraveny budou workshopové dílny pro děti i dospělé. Páteční program obohatí koncert Dana Vertiga a skupiny The Brownies.

Kompletní program naleznete na www.umenidoznojma.cz nebo na Facebooku.

Zdroj: Karel Semotam, Znojemská Beseda

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz