Štamgast & Gurmán
Toto je inzerce. Proč ji ještě u nás nemáte také? Více ZDE

Nejlepším vínem na Slovácku je Rulandské modré z vinařství Milan Sůkal

Nejlepším vínem na Slovácku je Rulandské modré z vinařství Milan Sůkal

15. 08. 2019 - VALTICE – Dvoudenním hodnocením vín Slovácké vinařské podoblasti zahájil na Moravě letošní ročník Národní soutěže vín 2019, naší největší a nejvyšší soutěže vín.

Titul Šampiona, tedy ocenění za nejlepší víno soutěže, odborná porota udělila vinaři Milanu Sůkalovi z Nového Poddvorova za Rulandské modré 2017, výběr z hroznů. Národní soutěž vín je realizována za finanční podpory Vinařského fondu, organizuje ji Svaz vinařů České republikyn a Slovácku ve spolupráci se Sdružením slováckých vinařů a technicky hodnocení zajišťuje Národní vinařské centrum.

Vítězství odrůdy Rulandské modré potvrdilo vzrůstající význam moravských červených vín  a jejich tradičně vysokou kvalitu ve Slovácké vinařské podoblasti.

Vinař Milan Sůkal získal kromě titulu za nejlepší víno soutěže a zároveň nejlepší červené víno soutěže také ocenění za nejlepší kolekci přihlášených vín.

„Toto Rulandské pochází z viniční trati Krásná Hora z redukované sklizně. Zrál 18 měsíců na dubových sudech. Mágranátovo-rubínovou barvu, ve vůni se pojí tóny kompotovaného a džemového ovoce s ušlechtilými tóny dřeva, kůže a tabáku a v chuti je elegantní, dlouhé, harmonické a ušlechtilé,“ představuje Šampiona jeho autor vinař Milan Sůkal.

Dvojitého úspěchu se dočkalo také Vinařství Dvořáček LTM, které svými víny ovládlo kategorie Bílá polosladká vína a Červená vína ostatní.

Zdroj: Omnimedia

Pokud vás zajímá gastronomie, máte rádi dobré jídlo a pití, navštěvujete kvalitní restaurace, kavárny a bary, pak čtěte také tištěný gastro magazín Štamgast a Gurmán.

Vychytané.cz - fotky, fotoreporty, akce, parties     Golden Apple Cinema - multikino, Velké kino, kino Květen Zlín-Malenovice    
Gastro Novotný        
O nás | Reklama | Spolupráce | Kontakt
(c) Jaroslav Střecha, 2024, design DesignLabs.cz, úprava kódu a programování SPmedia.cz